Krbové kachle + pec

Ahojte, chcem sa poradiť či sa dá pripojiť do jedného komína kachlova pec a z druhej strany by sme chceli pec s varnou platňou.Otvor do komína je len zo strany kde bude kachlova pec dá sa to spojiť spolu do jedného vyvodu?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od drdaniel:

Ahojte, chcem sa poradiť či sa dá pripojiť do jed…
@drdaniel pokiaľ viem tak nie.
Odpovedať

Ahojte, chcem sa poradiť či sa dá pripojiť do jed…
@drdaniel Dlhé roky a až donedávna sa bežne robilo, že mohlo byť aj viac sopúchov (zaustení) do jedného komína a všetko fungovalo. Až zrazu prišiel niekto a povedal, že jeden spotrebič = jeden komín. Pri dvoch sopúchoch v jednom komine platila podmienka, že by nemali byť vyškovo oproti sebe a musia byť posunute o min. 60 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@drdaniel novy komin, alebo rekonstrukcia?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od mgx:

@drdaniel novy komin, alebo rekonstrukcia?
Nový komín .
Odpovedať

Nový komín .
@drdaniel dá sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@drdaniel Dlhé roky a až donedávna sa bežne robil…
@petersd nemáš pravdu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@petersd nemáš pravdu.
@megdesign Ako len TY môžeš povedať, že nemám pravdu? Rozprávam o svojich skúsenostiach, nie o Tvojich !!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@petersd nemáš pravdu.
@megdesign ja to mám dodnes už kopu rokov asi viac ako 60, jedno zaústenie je na prízemí a druhé na poschodí do jedného obyčajného tehlového komína a všetko OK nikde nedymí, naraz sa kúri len jedným spotrebičom a druhý má vstup vzduchu uzavretý, ináč by sa zhoršil ťah, nasávalo by falošný vzduch i s druhého spotrebiča ktorý by sa nedal regulovať, naraz je otorená len jedna cesta jeden vstup a jeden výstup, ak by sa kúrilo naraz v oboch vo vrchnom by pri otvorených dvierkach mohlo zadymiť do miestnosti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@megdesign ja to mám dodnes už kopu rokov asi via…
@duzu Z minulosti poznám kopec prípadov, kedy v RD kúrili naraz aj dve piecky do jedného komína a žiaden problém. ( obe na jednom podlaží, zo susedných izieb). A v starých meštianskych pavlačových bytoch išlo do jedného spoločného sopúcha aj viac piecok, než dve
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?