Odpoveď na príspevok od drdaniel:
Ahojte, chcem sa poradiť či sa dá pripojiť do jed… @drdaniel pokiaľ viem tak nie.Odpoveď na príspevok od drdaniel:
Ahojte, chcem sa poradiť či sa dá pripojiť do jed… @drdaniel Dlhé roky a až donedávna sa bežne robilo, že mohlo byť aj viac sopúchov (zaustení) do jedného komína a všetko fungovalo. Až zrazu prišiel niekto a povedal, že jeden spotrebič = jeden komín. Pri dvoch sopúchoch v jednom komine platila podmienka, že by nemali byť vyškovo oproti sebe a musia byť posunute o min. 60 cm.Odpoveď na príspevok od mgx:
@drdaniel novy komin, alebo rekonstrukcia? Nový komín .Odpoveď na príspevok od petersd:
@drdaniel Dlhé roky a až donedávna sa bežne robil… @petersd nemáš pravdu.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@petersd nemáš pravdu. @megdesign Ako len TY môžeš povedať, že nemám pravdu? Rozprávam o svojich skúsenostiach, nie o Tvojich !!!Odpoveď na príspevok od megdesign:
@petersd nemáš pravdu. @megdesign ja to mám dodnes už kopu rokov asi viac ako 60, jedno zaústenie je na prízemí a druhé na poschodí do jedného obyčajného tehlového komína a všetko OK nikde nedymí, naraz sa kúri len jedným spotrebičom a druhý má vstup vzduchu uzavretý, ináč by sa zhoršil ťah, nasávalo by falošný vzduch i s druhého spotrebiča ktorý by sa nedal regulovať, naraz je otorená len jedna cesta jeden vstup a jeden výstup, ak by sa kúrilo naraz v oboch vo vrchnom by pri otvorených dvierkach mohlo zadymiť do miestnostiOdpoveď na príspevok od duzu:
@megdesign ja to mám dodnes už kopu rokov asi via… @duzu Z minulosti poznám kopec prípadov, kedy v RD kúrili naraz aj dve piecky do jedného komína a žiaden problém. ( obe na jednom podlaží, zo susedných izieb). A v starých meštianskych pavlačových bytoch išlo do jedného spoločného sopúcha aj viac piecok, než dve