Ahojte, počuli sme chvály na Delimano hrnce. Máte ich niekto?
Viete mi povedať, aký je rozdiel medzi tými, ktoré sú červenou a hnedou farbou? Občas majú v Kauflande akciu na tie červené, ale na oficiálnej stránke Delimano sa predávajú všetky hnedé. Či to len výrobca zmenil farbu a Kaufland dopredáva staré zásoby? :-)
Ďakujem
asi pred rokom co sme kupovali ten mame cerveny a teraz naposledy, co zena kupovala pre kamaratku tak ten je hnedy, myslim, ze je to len o tom, ze je to starsi model, ale nic viac sa nemeni, fajn je to, ze moze to ist aj na horaky aj do rury
Vydržia viac ako teflonové hrnce, máme červené a stále sú ako nové. Delimano nemajú radi teplotné šoky, treba ich zohrievať/ochladzovať postupne, inak sa môžu prehnúť.
Rozdiel vo farbe neznamena v podstate nic, svokra ich ma, aj cervene, aj hnede ta povedala, ze ine uz ani nechce, stare pozahadzovala a nechala si len tieto. Tiez sa jej stalo, ze sa jej prehol jeden taky hrniec, ale dala ho na reklamaciu a uznali jej to
podla mna je rozdiel len vo farbe. len im vymenili sat. Tiez si zena zopar kuskov kupila a chvali si ich. zatial jej v nich nic neprihorelo a to je asi to najpodstatnejsie. dokonca aj ceny sa mi vidia ze su rovnake, takze si len vyber farbu :D
Nechápem že niekto aj kupuje produkty ktoré reklamujú v TV reklamných spotoch - Teleshoping, TV Producsts.. To prehýbanie vraví o kvalite svoje. Tenký plech lafrcina.. Keby sme tieto hrnce nedostali od babky tak by som sa ani neohliadol po tejto "Značke". Panvica sa na indukcii prehla - ok indukcia boost nevydržala to, ale dve tefalky na počudovanie držia. Čím to asi tak je. A pekáč do trúby? Ten sa tiež ohol. A v trúbe žiadny boost nie je :D
Ja by som sa chcel spýtať, ako je to umývaním v umývačke? Na obale bolo drobným napísané, že nie je vhodný do umývačky a na nete som našiel, že áno. Máte s tým nejaké skúsenosti? Mám červenú panvicu z Kauflandu.
@yelly1 hojdal sa na sporáku :) ale po ochladení sa vyrovnal. V návode Jen upozornenie aby sa nepoužívali vysoké stupne. On totiž nemá takú základnú ako iné hrnce a preto je citlivejsi
@kajo873 tefal a indukcia. Na pohľad vypadali v poriadku ale od boostu mali prepálené stredy. Stali 3x viac a vydržali ledva dva roky :) tieto delimano ak teda vydržia pól roka už je to vyhodnejsie
Keby boli take uzasne,tak na nas nemusi gizela rozpravat z telky :-D nech ich chvali kto chce,mna nepresvedcili,neverim im. Co je dobre,nepotrebuje sa takto reklamovat.
@kajo873 u toho tefalu viditeľne tmavy stred a sústavne sa pripaľovať.
Otázka je koľko mesiacov vy mala panvice vydržať čo tefal delimano alebo ostatne znacky
@skpeter Akú si mal? Nemal si náhodou tú s keramickým povrchom takým žltým či oranžovej pieskovej farby to bol. Takú som tiež kúpil Tescomu ale ten povrch bol katastrofa. Hneď od začiatku sa tam veci pripalovali.
odkedy sa daju napriklad kupit aj v jednote alebo v kauflande, tak uz sa aj ceny stali pristupnejsie ako na zaciatku. farba podla mna len oznacuje novy a stary model, inak je povrch prakticky rovnaky
@kebabstar to je pravda. Len žene sa napríklad stalo, že si panvicu delimano kúpila v jednote a hneď sa jej aj vidula apalacinky z nej nie a nie dať dole :)
@yelly1 zakázaný boost a a príliš rýchle zmeny teploty.
Proste na uvarenie cestovín to nieje dobrý hrniec, to použijem starý s boostom. Ale na varenie super
@skpeter sranda, že takéto problémy môžu byť v novými hrncami, som si myslel, že tie technológie už proste idú dopredu, no len asi to neplatí pri všetkom :)
@yelly1 u tychto hrncov technologia isla vpred len pri povrchovej uprave. Ten kus lisovaneho plechu je +/- rovnaky ako mala tvoja stara mama klasicke smaltaky z Filakova. Aby som vyrobcovi nekrivdila, tak mozno pouziva o par desatin mm hrubsi plech.
@yelly1 ale maju dobry marketing :-S Ja som tie delimano studovala. Na to ake to je velke, je to lahucke, tam toho plechu vela nebude, preto sa dna vyduvaju. Smaltaky co robi Sfinx v Českých Budejoviciach maju aspon dno silnejsie (ina technologia tahania) teda su tvarovo stalejsie. Sice neviem aky maju teraz smalt, ale kedysi to boli celkom kvalitne hrnce. Poriadny hrniec ma byt tazky. Aj nerezove kupis lahucke aj take, ze s prazdnym hrnciskom mozes posilovat. Caro dobrého hrnca je hlavne v silnom dne, ktore rovnomerne rozvadza teplo. Take ze deklik s vyfucnou na paru a dobre usi co nepalia a sadnu do ruky su sice dolezite ale nie az tak podstatne.
@zita19 neviem či Gizka je zrovna dobrý marketing, ale niekomu sa to môže tak javiť :-) Akože čo ja pri tomto vnímam, že je fajn, tak akurát to, že môžu ísť aj do rúry, ale inak nevidím nejaké extra výhody.
Ešteže tieto veci radšej u nás doma rieši žena, lebo sám neviem či by som sa v tom zorientoval, jak je potrebné :-D