Mám pracovnú dosku tmavý betón. Maximálna spokojnosť, značka Egger, ale čo sa týka používania po nejakom čase a opotrebenia pracovnej dosky, to ti neviem, lebo mám kuchyňu iba mesiac.
@desperadoblad nas v studiu odradili od betonu v kuchyni kvoli vysokej narocnosti na udrzbu. Zial beton vsetko nasakuje takze ma vraj tendenciu sa rychlo zafarbit. Nemozes pouzit len tak hocijake cistiace prostriedky a celkovo je udrzba vraj tazsia ako pri kameni. My sme nakoniec zvolili biely kompozit a nelutujeme aj ked tiez mozno casom olutujem farbu.
narocnost na udrzbu nie je nejak specialna a vyssia ako u kamennych alebo zulovych dosiek. ked sa doska urobi poriadne a z poriadneho betonu, nasiakavost je minimalna a pri tmavsich odtienoch tie flaky ani nevidno. okrem toho flaky k betonu patria a davaju mu betonovy look 🙂. my robime z vysoko pevnostneho betonu, ktory je sam o sebe do velkej miery nenasiakavy. ked sa este osetri penetracnymi a impregnacnymi pripravkami, dostane sa hodnotami nasiakavosti k zule alebo kamenom.....
@ivan_figuli Budem potrebovať aj ja pracovnú dosku do exteriéru ale 230,-€ za meter je pre mňa dosť veľa. Existuje nejaké finančne prijateľnejšie a pohľadovo obstojné riešenie?