Zaujimala by ma udrzba i prevadzka - rychlost zohrievania, lahkost regulacie (ci netrva prilis dlho odvtedy, co znizim stupen, ze aj slabsie zohrieva - plyn reaguje okamzite, klasicka elektricka platna dost pomaly) a pod., vsetko co vas napadne.
@andreasp Indukčná doska ohrieva priamo a rýchlo železné hrnce (nerez, liatina). Účinnosť = 100 %, nemôžete sa na doske popáliť. Keramika je zastaralá technológia so všetkými nevýhodami.
7 rokov mám sklokeramickú a som s ňou maximálne spokojná. Jednoduchá údržba, rýchly nábeh. Pokiaľ viem k indukcii potrebuješ aj špeciálne hrnce, takže prvotná investícia je vyššia ako pri sklokeramickej. Na indukcii, kde položíš hrniec tam hreje, na sklokeramickej, len na vyznačených miestach :-)