Akú panvicu si vybrať? Ktorý materiál odporúčate?

Dobrý deň Idem za vami s otázkou. Mám si vybrať panvicu z Tescomy. Zatiaľ som vždy mala teflónové panvice, nikdy som neskúšala keramickú alebo kameninovou. Mám zatiaľ vybrané tieto: https://eshop.tescoma.sk/panvica-gran... Táto by mala byť teflónová (?) Ale nič viac o n neviem. https://eshop.tescoma.sk/panvica-ambe... Táto je zasa hliníková a o tom som počula, že je zdraviu škodlivý. čo je na tom pravdy? Úprimne sa mi veľmi páči tá farba ... Keramická sa mi páčila tahle: https://eshop.tescoma.sk/panvica-fusi... ale mám strach, počula som, že sa na keramike všetko prilepí ... A nakoniec túto kameninovou: https://eshop.tescoma.sk/panvica-pres... Tá je najdrahši, takže by mala byť najlepší? Chcela som sa teda opýtať na vaše skúsenosti. Niečo som si načítala, ale chcela by som dať skôr na vás ... Používala by som ju na úplne bežné vyprážanie. Ktorú kúpiť? Teflon, keramickú, kameninovou alebo hliníkovou panvicu?
Odpovedať
Máme keramicku a nelepi sa na ňu. Viem že sa na nej casto pracuje.
Odpovedať
Urcite kameninovu. Keramicka sa casom zoderie a je nefunkcna. Mala som aj drahsiu aj lacnejsiu a dopadli rovnako. Najviac sa znicili v umyvacke. Skusala som aj nedavat ju do umyvacky ale casom sa aj tak zodrala. Kameninovu mam sice este dost kratko ale zda sa mi najlepsia. Teflon ja nepouzivam vobec koli skodlivosti.
Odpovedať
To je jedno s akou dostanes 😀
Odpovedať
Ja odporucam tiez kameninovu. Mam doma vela panvic, roznych materialov,ale kameninova je naoblubenejsia uz dlhe roky. Keramicku mam tiez,ale hoci sa nikdy neumyvala v umyvacke a pracovala som s nou opatrne,pomerne rychlo sa zodrala a pripaluje. Teflonovy povrch je dost haklivy,staci jedno "poskriabanie" a uz je nefunkcny.
Odpovedať
ja pomaly prechádzam na železné panvice
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 myslim, ze teflonovy povrch nenajdes na panvici uz dlhe roky. @evangelinalou ja by som v prvom rade odporucal panvicu, ktora je z nereze a nie z hlinika. Co som ja mal hlinikove tak sa vzdy nejak prehli po ohriati a olej sa bud hromadil v strede, alebo na okraji.
Odpovedať
odporucam liatinovu panvicu.
Odpovedať
Profilova fotka
My mame doma asi vsetky druhy, starsie, novsie, vsetky materialy sa u nas najdu ale teraz si kupujeme vacsinou kameninove. Ja sice casto nevarim ale zena si ich chvali a ked sa sem tam dostanem do kuchyne tak tiez pouzivam tie. Rad v nich vyprazam, lebo sa mi tam olej nespali tak rychlo a na rezne sa neprilepia tie male zhorene kusky trojobalu, ktore z nich opadavaju
Odpovedať
@evangelinalou na bezne pouzitie by som bral obycajnu od tefalu, ja mam napriklad na hemendex a palacinky oblubenu asi 35 rocnu hrubu liatinovu, ktora nereaguje tak rychlo na ubratie plynu a udrzuje rovnobezne rovnaku teplotu
Odpovedať
V prípade že vám ide o zdravie: Čo sa týka mäsa - odporúčame určite oceľové panvice. Nevýhodou týchto panvíc je však čistenie - je potrebné po dovarení hneď umyť následne utrieť a namazať jemnou vrstvou oleja. Čo sa týka napr. omelety, palaciniek a pod pokrmov ktoré netreba pražiť sa hodí keramická panvica - avšak počítajte s tým že vám po čase odíde.
Odpovedať
Tak ako pise @drezydokuchyne_sk jednoznacne ocelove/zelezne panvice. Pouzivaju to aj profi kuchari a vedia preco. Na maso jednoznacne topka a mame doma aj kamenne panvice... A o zivotnosti zeleznej panvici sa snad nemusime bavit (donekonecna ak ju nenechate zhrdzaviet :D) Kvalitne su napr. od znacky de buyer.
Odpovedať
Dakujem pekne za vase nazory, no vybrala som tedy tu kameninovu a Najvyššia spokojnosť. Ďakujem vám za tipy na ďalši panvice, ale musela som si vybrať v Tescome :) nabuduce budem myslet na ocel a liatinu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@evangelinalou my tiez sme teraz nedavno kupovali kameninove asi dve panvice, lebo manzelka povedala, ze len to jej staci ako darcek k sviatku, tak som jej ich kupil a uz robila parkrat a zatial si pochvaluje aj ten kamen. Aj ked po pravde ja som na zaciatku z toho nebol moc nadseny, kedze som zastancom ocelovych riadov :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Osobne mám pomerne pozitívnu skúsenosť s keramickou panvicou. Odporúčam pozrieť recenzie jednotlivých panvíc https://nakupnyporadca.eu/male-spotre...
Odpovedať
@zerex4 a čo teraz, stale si pochvaluje? :D já naozaj áno, najlepšia panvica čo mám (doteraz som mala všetky iba neznačkové a tenučké plechy...) :D
Odpovedať
My sme presedlali na liatinove. Su sice tazke,ale su super. Aspon pre nas. panvicelodge.sk
Odpovedať
na palacinky alebo placky je najlepsia tenka plechova
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahoj, podávam hlásenie po pol roku :) Kúpila som tú "kameninovú" panvicu od Tescomy (túto https://eshop.tescoma.sk/panvica-pres... ). Na začiatku som bola nadšená - prvé varenie sa nevydarilo úplne perfektne (trochu sa to lepilo, ale to bola asi moja chyba), ale všetky ďalšie sa podarili. Teraz po pol roku som strašne rada, že som si ju kúpila. Na iných panviciach po pol roku ide vidieť, že ich používam a že sa opotrebovávajú (asi ich nepoužívam úplne nežne a nechovám sa k nim ako by som mala a k tejto sa chovám lepšie), ale na tejto to vidieť nejde. Pracuje super, akurát by som si možno nabudúce vzala väčšiu. Ten povrch ako je hrboľatý, tak som naň mala na začiatku tendencie brať drátenku :D, ale udržala som sa, takže nie je ani poškriabaná. Takže som nadšená, vďaka všetkým, čo mi tu poradili kúpiť práve túto. Teraz by som si asi rada kúpila nejakú malú liatinovú panvicu na skúšku. Aké máte skúsenosti s liatinovými panvicami a nie úplne nežným chovaním sa k nim? Vydržia kovové náčinie, alebo je na ne tiež treba plast/drevené varešky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Kto poradí dobrú panvicu na lievance?aby nelepila,dík.
Odpovedať
@marta2610 ja hladam lievancovu panvicu s takymto povrchom. Mam panvice s tymto povrchom a vobec sa nepripaluju https://www.mall.sk/kuchynske-panvice...
Odpovedať
a máš takú,či?odporúčaš?ináč dcéra robí 4 vajcia +4 banány musía byť dozreté,famozne lievance,proste ? ks vajec toľko banánov. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@akvi Ahoj prosím daj typ na kameninovu panvicu. Ďakujem.
Odpovedať
@matko291 mame doma uplne "obycajne" kameninove z orionu a velka spokojnost 🙂
Odpovedať
@matko291 mám Delimano a aj z Orionu. So všetkými spokojnosť. Kúpila som na skúšku z týchto lacnejších a nemám im čo vytknúť.
Odpovedať
Delimano ma povrch dobry, ale vydul sa mi stred na dvoch panvicach, to iste mojej mame
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 @akvi Je ich tam hodne môžete prosím aspoň konkrétne modelovú radu z ktorou mate skúsenosť? Nerád typujem, vyberiem si model konkrétny ktorý poznáte. Ďakujem 🙂
Odpovedať
Ak súčasné liatiny sú také ako z čias 1. republiky, tak na vyprážanie odporúčam jedine liatinové panvice. Ja som zdedil po nebohej babke 2 kusy - jeden je originál stará liatina a druhý je nejaký hliníkový odliatok. Obidve panvice majú takmer 100 rokov, ale sú neskutočné. Neprihorí v nich nič, sú hrubé, dobre roznášajú teplo. Značkové nerezové Tescomy, čo mám doma, sa v tomto vôbec nemôžu s tými starými porovnávať. Takže za mňa na vyprážanie vedie jednoznačne liatina.
Odpovedať
@matko291 my mame zo serie grande, vacsiu mensiu a na volake oka 🙂 samosratne sa k nim dokupuju aj sklenene vrchnaky. Odporucam ale neumyvat v mycke, spodok potom posta taku ciernu farbu a farbi utierky 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 ďakujem za typ, umývačku nemám tak vyriešené 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?