Odpoveď na príspevok od waitinka7:
Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu ohľadom usporia… @waitinka7 tvoja predstava je oproti návrhu taká vzdusnejsia, asi by to tak bolo lepšie, akurát zvazte vymeniť umývadlo s varnou doskou. Keďže máš špajzu aj chladničku naľavo - úložný priestor, potom je treba umývaciu zónu a až potom varnu zónu. A pomedzi to všade nejakú voľnú plochu. Aby sa zachoval ten logicky sled. Na ostrovčeku budeš mať dosť miesta pracovného.. akurát šírka ostrovčeka mi príde veľmi malá. Bude ti to odtiaľ padať všetko. Keď ostrovček tak aspoň 120*80-90Odpoveď na príspevok od tabitka337:
@waitinka7 tvoja predstava je oproti návrhu taká … @tabitka337 ďakujem za odpoveď, a teda keď píšete, že vymeniť varnú a umývaciu zónu, prečo? Príde mi rozumnejšie mať drez pod oknom a platňu s rúrou viac naľavo aj kvôli digestoru, ktorý bude odháňať pary von. Ale od toho ostrovčeka asi upustím. Rozumné by bolo nechať priestor medzi ostrovčekom a kuchynskou linkou 1 m, a to potom už nevydá, už vôbec nie, keby som ostrovček urobila širší (napr. 80 cm). Raz darmo, keď je malá kuchyňa, človek tam veľa nevyčaruje.Odpoveď na príspevok od waitinka7:
@tabitka337 ďakujem za odpoveď, a teda keď píšete… @waitinka7 pozrite si na nete pracovný trojuholník v kuchyni. Keď z chladničky alebo špajzy vyberieš veci, treba ich niekde položiť, potom väčšinou umyť, preto je logickejšie dať blizsie k uloznemu priestoru umývadlo. Potom by som nechala veľký pracovný priestor popod celé okno a až na kraj varnu dosku aj s digestorom. Ja som tiež pôvodne chcela umývadlo pod okno ale potom si vravím že veď budem mať umývačku a radšej nech mám denné svetlo na tú pracovnú časť. Ale to už ako komu vyhovuje. Ak by ste nedali ostrovček, tak by to bolo takto praktické.Odpoveď na príspevok od waitinka7:
@tabitka337 ďakujem za odpoveď, a teda keď píšete… @waitinka7 lebo je daleko od chladnicky spajze ku umyvacej zone... su pravidla navrhu kuchynskej linky, ktoe treba dodrayat aby si sa nenachodila a ponat varnu platnu neniesla potraviny na umytie do drezu. ten ostrvcek je maly. POdla mna navrh architekta je urobeny podla pravidiel navrhovania kuchyne a prakticky... tvoj je neprakticky . napriklad tenmaly ostrovcek je total nepraktocky, len bude zavadzat... Ale urob ako chces. My sme sa to na stavebnej fakulte ucili inac ako si to navrhla Ty. A vidim že aj architekt sa to ucil inac...Odpoveď na príspevok od tabitka337:
Asi by som.to nepredelovala.tymi posuvnými dveram… @tabitka337 Ja by som tie dvere tam nechala, vies zabranit vsetkym kuchynskym pachom aby sa neroliezli po celom byte... iba k nevarite len zohrieate, no na SK je este stale zvykom doma varit.Odpoveď na príspevok od waitinka7:
Tak ostrovček tam nijak nevojde. Všetko by to bol… @waitinka7 mne sa ten povodny navrh paci a rozhodne doporucujem nechat si v oblasti okna pracovny priestor, nie dres. Pri dobrom dennom svetle sa dobre a príjemne pracuje a popri umyvacke ten drez zasa nebude tak casto vyuzivany, ze by si tam stala hodiny...Co sa tyka dveri do spajze, nam sa otvaraju do kuchyne, pretoze tiez mame malu spajzicku, ale v tom navrhu by to asi neslo - dveram by zavadzalo sedenie...keby tam boli skrine, ako v tvojom navrhu, kludne by sa mohli otvarat von, smerom k tym skrinkam. Ak by sa dalo nejako pekne, napr. sklom, vyriesit oddelenie kuchyne od obyvky, myslim, ze je to velmi prakticke. Nie su to len pachy, ale aj hluk z kuch. pomocnikov, prip. necistoty. Taketo otvorene priestory su (podla mna) navrhnute pre ludi, co velmi kuchynu nepouzivaju na varenie😀 a je to vyslovene dizajnova vec