...nooo.tak toto zaujíma aj mňa,...sa vám sem ,,našrófujem"...ak môžem.
Vycáloval som v obchode za dáké pofidérné panvice(...že aj pre indukciu)...no a indukcia sa toho ani nechytí.
@rosio to sú aké väčšie? od 5l alebo od 50l hore?všeobecne má byť rovné hrubé dno, to platí pre všetke sporáky od plynu po indukciu, pre indukciu musia byť feromagnetické z čo najväčším pomerom železa
@radusko01 ak by si si zobral malý magnet ,tak sa ti to nestane, naviac vyberajú sa podľa veľkosti dna hrnca podľa typu indukcie
@rosio taký veľký presahuje priemer ohrevu jednej platne a musí sa umiestniť tak aby bolo dno na celej zone 2 platne, alebo na 2 zonach,po 1 platni ak má indikcia 4-5 indukčných cievok väčšina, to je v návode, niektoré majú viac cievok a činná je tak celá plocha, no stoja rádovo viac
@ifik5 Mame tejto znacky, v xxxlutz sme kupovali a dobre nam sluzia, podla mna je to taka zlata stredna cesta, viem, ze neboli ani nejake drahe, ked sme ich kupovali, ozaj aj cena v pohode.
@kajo873 skúšaj magnetom akú silu musíš vynaložiť aby si ho zdvihol, čím väčšiu tým má viac železa a je kvalitnejší , no nie všetke majú správne dno, niektoré majú iný materiál kde je menej železa, ktorý dobre vedie teplo a ide tak menej energie do hrnca, hodia sa viac pre sklokeramiku napájanú špirálou tam je jedno z akého materiálu je nádoba , stačí aby vydržala teplo
@anulienacka Aj u nás sklamanie, najmä zo spodu neboli rovné, také kadejaké povykrívané, no celé zle. Ale napríklad čo máme problém tak to zohnať dobrú panvicu na palacinky na indukciu, tak ak máte niečo osvedčené, to by sa aj nám hodilo.
@marcelatje Mal som od obidvoch výrobcov síce nie hrnce, ale panvice s kameninovým - vraj nelepivým povrchom a bol som veľmi sklamaný. Panvica priemeru 28cm stála niečo okol 30.-€ a bola k ničomu. Asi pred pol rokom som videl b Pepco panvice ahrnce s kameninovým povrchom zn. Peter Cook. Panvica priemeru 28cm stála 7.-€ !!! reku risknem to, už som vyhodil aj drahšie panvice. Niečo fantastické. Naozaj som neveril, že budú také dobré. Fungujú ako z Tv reklamy. Vajíčko? Karamel? zápražka? Nič sa neprichytí, ten povrch je taký, že aj hustý karamel z panvice vytečie, ako keď na čerstvo navoskované auto nalejete vodu. Panvica ostané čistá, stačí vytrieť papierovou utierkou a odložiť. Iba v prípade, ak sa v nej vypráža, tak po vyliatí oleja treba vypláchniť horúcou vodou a utrieť papierovou utierkou. Naozaj som milo prekvapený a doporučujem vyskúšať.
https://pepco.sk/vyrobky/p23-peter-co...
a ešte hrniec
https://pepco.sk/vyrobky/p23-peter-co...
@gervero odvaznym zjavne stastie praje, z Pepco som riad nikdy neskusila, ale mozno to nie je uplne na nic 👍 lebo naozaj zohnat dobru panvicu je problem.
@gervero Niekde som zachytil názor, že sa to len tak tvári, aké je to zdravé. Výrobcovia údajne, rôznymi technologickými postupmi do tých povrchov naperú rôzne chemické látky, aby sa jedlo nepripaľovalo. Potom sa tieto pomaly vylučujú do jedál.
Pozri, ešte pred niekoľkými rokmi, "super zdravé teflonové hrnce" dnes už takmer ani nekúpiš.
@petersd mám rôzne nerezové , na varenie všetke OK, ale na pečenie palaciniek je nerez nie najlepšia voľba, vypráža sa na ňom dobre
uvoľňuje sa niečo z kameninového?to je prírodný produkt, teflon je s ropy, no zatiaľ najlepšia pre pohon auta
@duzu Na pečenie, vyprážanie u nás doma je najlepší starý liatinový hrniec, čo je snáď ešte z 1. republiky 🙂 . Keď moja starká už bola stará, nuž mi ho darovala. Mala ho od svojej mladosti. Podobný hrniec doniesla aj moja žena, tiež ho dostala od kohosi od nich. Na pohľad už nie príliš estetické, ale jednoznačne sú to najlepšie hrnce v našej kuchyni takmer na všetko - na vyprážanie, ryžu, mäso... Nerez až také dobré vlastnosti nemá.
Neviem, musím kúpiť a odskúšať, že či aj dnešné hrnce z klasickej čiernej liatiny sú tak dobré, ako tie starodávne (?)
My uz hrnce a najma panvice (kameninove) kupuje dlhsi cas len z Orionu. Zatial nesklamali. Mame hrnce nerezove aj z Ikei vobec neboli drahe a aj tie su super.
@petersd Choďte všetci a nielen Ty s takýmito názormi niekam. Nikdy v živote som nepozeral na zdravé/nezdravé, škodlivé/neškodlivé, mám 68 rokov a som zdravý ako buk. Dve tretiny svojho života som žil v opare chemikálií vypúšťaných do ovzdušia Chemickými závodmi Juraja Dimitrova v Bratislave, takmer celý žívot dýchal prach z azbestových brzdových doštičiek nielen ako každý iný, ale aj ako automechanik a tu som. Nejaký teflón, pokiaľ ho neobhrýzaš z panvice Ti neuškodí.
To sme ako fakt neriesili aky hrniec je zdravy a aky nie. My sme kupovali hrnce v lidli, bola dobra akcia, hrnce vyzerali dobre a musim povedat, ze aj su, takze pohoda. Niekedy netreba nejak extra spekulovat
@gervero hurá bol by si dobrý náborca i do uranových baní, no koľko tvojich kolegov otrčalo kopytá predčasne? to si asi neskúmal však, aj ked niekto fajčí nedostane každý rakovinu, ale oveľa viac ako tí čo žijú zdravo v zdravom prostredí