Aké kuchynské nože odporúčate?

Dobrý deň aké nože ste kupovali a ste snimi spokojný?
Odpovedať
1
2
Zalezi od financii a ako casto ich pouzivas. Medzi top patria damaskove noze. To je uz kvalita ktore sa dedia 😁 Pozri dellinger.cz dufam to nebude ako reklama. Kvalitna ocel a cenovo dostupne su ikeacke 365
Odpovedať
u nas doma sa oblube najviac tesi zwilling noz a vieme si ho podla potreby prebrusit
Odpovedať
Fiskars
Odpovedať
Profilova fotka
@atack tieto mame aj my, kupovali sme taku sadu, pat nozov tam bolo a noznice a teda je to kvalita, dobre boli drahsie, ale teda od znamych som na to kus dobre ohlasy pocul, tak sme sa odhodlali a nelutujem.
Odpovedať
Profilova fotka
My, čo máme, čo sú také dobré, tak victorinox sme kupovali. Máme asi tri tejto značky a sú v pohode, ale tak to je aj podľa toho koľko chceš investovať 😉
Odpovedať
mne to je nejak jedno, akej su znacky. dolezitejsie je, aby boli poriadne nabrusene.
Odpovedať
@hakaman ak sa da tak gerber do lesa, fiskar do zahrady a zwilling do kuchyne, hlavne nech su ostre a daju sa nabrusit podla potreby
Odpovedať
Ahojte, súhlasím, dellinger sú top. Sú z domaškovej ocele, dlho vydržia ostré. Fakt zo skúsenosti odporúčam.
Odpovedať
@miroslava_vancova1 "domaškovej ocele" ????? To je nejaký nový druh ocele?? 😉
Odpovedať
@technik007 "donaskovej" zbytocne reagujes ...kazdy normalny pochopi, ze ide o preklep ...
Odpovedať
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dama%C5...
Odpovedať
Profilova fotka
to mas takych ludi, ktori si nieco najdu len za tu cenu, aby sa mali k comu vyjadrit a do coho si rypnut, z toho si nic nerob.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miroslava_vancova1 Najprv som si myslel, že je to len náhoda, ale vidím že nie. Čo tvoj príspevok, to reklama na značku Del.... Dúfam, že si už skončila s propagáciou.
Odpovedať
@technik007 damascenska sa zvyklo pouzivat Damaskova je slovensky novotvar, v poslednej dobe ho vidam casto, asi ho uz kodifikovali
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
my máme už niekoľko rokov berlingerhaus a všetko v pohodke, ani brúsiť ich tak často nemusím, čiže za mňa super.
Odpovedať
Prvy noz som mal Samura MO-V. Nebol zly (v porovani s no name), aj ta cinska ocel ma zrejme deklarovanu tvrdost, no druhy som chcel damaskovy, tak som si siel noze osahat a kupil som Yaxell RAN (Kiritsuke). Pre mna ma lepsie rozlozenie hmotnosti a kedze ma vyssiu tvrdost, drzi ostrost lepsie, takze teraz pouzivam len ten. Oba noze davam brusit profikovi.
Odpovedať
Ani tak nejde o značku, ako o použitú oceľ, a schopnosť vedieť správne nôž nabrúsiť. Nože sú vyrábané z nožiarskych ocelí a každá je trošku iná. Základné rozdelenie je, či je nôž z uhlíkovej ocele, alebo nerezovej.. Nože z uhlíkovej ocele majú rôznu rezistenciu proti korózii, niektoré treba po použití utrieť do sucha, aby nechytili líšku. Tam patria aj damaškové nože. Uhlíková oceľ je odolnejšia, húževnatejšia, lepšie sa brúsi, dlhšie drží ostrie. Nerezová oceľ je menej odolná nože sa trošku horšie brúsia, ale nehrdzavejú. Osobne dávam prednosť nerezovej oceli, ale zvykol som si po použití nôž vždy prebehnúť ocieľkou.. Nože v mojej kuchyni holia. Ano, skoro všetky holia, aj veľké, aj malé. Okrem jedného, ktorý manželka používa na šúpanie zemiakov a nechce mať dorezaný palec na ruke. Nože zčasu na čas brúsim na vodnom kameni, aby som natiahol ostrie.. Ale udržiavam ho iba ocieľkou. Naučte sa pužívať kvalitnú ocieľku a nože budú krájať jedna radosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@zicher no ja ked som videl na drahsich nozoch co sme kupili, ze z umyvacky sa na nich robi hrdza, tak mi skoro oci vypadli. Som myslel, ze je problem s kvalitou, ale vobec nie. Stacilo ich nenechat mokre a prestalo sa to robit.
Odpovedať
@zicher Aká je to kvalitná ocieľka?
Odpovedať
Ja mam dobrú skúsenosť s nožmi KDS, ktoré sa vyrábali ešte za socializmu. Tiež som nedávno kúpila vo výpredaji IKEA ich nože, ktoré boli určené na rusky trh ale teraz ich kôli vojne nemôžu vyviesť do Ruska tak ich predávajú v IKEA v krajinách EU vo výpredaji. Sú veľmi kvalitné. NA domáce použitie postačujú
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad z ikei aj my máme väčšinu a vyhovujú mi, nemám problém s nimi, najmä také menšie, čo majú, tak veľmi rada s nimi krájam, robím, lebo mi sedia do ruky 😉
Odpovedať
@marrad KDS stále funguje, je to česká firma, vyrábajú nože 70 rokov. Do domácnosti si to málokto kúpi, dizajnom neoslnia. Ale v štyroch z piatich gastro kuchýň a mäsiarní s nimi profíci robia. Nemyslím si, že ich biznis stál na exporte do russka..
Odpovedať
@medardo ano, KDS používam aj ja. Kúpil som medzičasom nejakú v Metro, ale nebola dobrá, nebol to dostatočne tvrdý materiál. Veľmi dobré sú ešte Dick, ale predražené. Predtým som mal Fisher, už dochádza. KDS má akurátnu zrnitosť, dobre uberá. Čo sa nožov týka, mne záleží na tom, ako sa drží a z akého je materiálu, prípadne z čoho je rúčka. Preferujem nože z ocele 440C. Je to nehrdzavejúca oceľ a je dostatočne trvrdá, húževnatá, avšak je krehkejšia ako vysokouhlíkové ocele.. Ale nehrdzavie, čo je pre mňa podstatnejšie, ako riziko, že mi spadne na hrot a ulomí sa špička noža. S nožmi zaobchádzam nežne, žiadne sekanie do kosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix dizajn sice nejako nevynika, ale su dobre, my sme si kupili na magnetickom takom stojane, asi 5 alebo 6 ich tam bolo a najradsej s nimi robim. Ved podla mna v kuchyni ide o to aby sa dobre s nimi robilo a nie aby boli krasne.
Odpovedať
@fulmia mne sa dizajn nožov KDS nepáči, mám ich len vonku pri grile. Nemám rád tie plastové rúčky. Sú síce bezpečne tvarované, dobre sa držia, ale sú škaredé. V kuchyni používame celonerezové aj s rúčkou. Ale ocieľka KDS je výborná, tam nepozerám na dizajn.
Odpovedať
@fulmia Ja som napísal, že su zlé? Či mi niečo ušlo?
Odpovedať
@zicher nie su bohviejake, ale sluzia dobre, my sme mame kupovali na meniny ich, lebo ta zase ine nechce, tak to je asi aj sila zvyku 😉
Odpovedať
@zicher ahoj kvalitna ocielka je aka? Chcem uz dat do kopy nase noze znavka Zandiara neviem, co to zac, ale treba nabrusit
Odpovedať
@adidasko1 Dick alebo KDS, alebo Fisher profesional, s nimi mám dobré skúsenosti. Ale nie v diamantovom prevedení, nabrúsi síce výborne, ale pomalšie, ako klasická kovová. Prípadne odporúčam ocieľku v prevedení keramickej tyče. Je však treba ju riadne po brúsení vydrhnúť saponátom vo vode, lebo sa zanáša. Zlatý stred je najvhodnejší, KDS cca za pajcku je OK. Treba kupovať originál, nie fejk, lebo s takou nenabrúsite nič. Už som sa nechal nachytať..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?