Aká je optimálna výška kuchynskej linky?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcel by som sa poradit. Je podla Vas vyska kuchynskej linky 860mm standard, alebo je to uz prinizko? Ja mam vysku 175cm, manzelka 168cm. Momentalne vyuzivame kuchynsku linku s vyskou 870cm a zda sa nam to OK. Obavam sa ze tych 860 by mohlo byt prinizko. Mam to riesit alebo to nechat tak...vyzsia linka ako 860 neprichadza do uvahy, kedze mame v casti linky okno ktore nas kvoli vyske nepusti o ineho rozmeru. Nerad by som menil okno kvoli 1 - 2 cm. Vdaka za radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@marschmell Cau, rozumiem na co narazas....mne by bolo uplne ale uplne jedno ci ma linka 85 cm, alebo 87cm....proste to neriesim ak by som nebol limitovany kvoli vyske okna. Tak mi to vychadza ze linka nesmie mat viac ako 86cm s tym ze pracovna doska mi bude zasahovat do casti kde ma byt parapet okna. Cize ho nahradi. Cize nesmiem mat vysku linky pochopitelne viac ako 86 cm lebo mi to tak proste vychadza....Preto som riesil ci je to OK vyska.
Odpovedať
@piti255 1 cm hore dole to mas uplne jedno. IKEA teraz tusim nabehla na standard 90 cm, ti severania su vobec vsetci nejaki vyssi. Mas aj nizsiu zenu, to je ok, moze byt aj nizsia linka, neries, napasuj to presne aby ti praovna doska bola vo vyske okenneho parapetu a bude to idealne.
Odpovedať
@duzu nuz, dnes uz rastu vyssi ;) no ja mam 170cm a moje deti budu este minimalne 10-12 rokov mat taku vysku, ze 110cm by im bolo privysoko... Deti nas? Ci len sak mne to vyhovuje?😎
Odpovedať
Mame 86cm a je to nizko (ja 190cm priatelka neviem... ale o hlavu menej odomna :-D ) V dome bude 90cm. IMHO ak ste zvyknuti na 87 a nevadi vam to nejak (pri vasej vyske by som sa divil, keby vadilo), tak ten centak uz to urcite nespravi neznesitelnym.
Odpovedať
Jo a inak mat linku az do vyklenku okna by som bral. Ja som to tak chcel, ale teraz uz je neskoro a nevyda mi to. Este na to budete hrdi a pochvalite sa tym navstevam.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix Vdaka, vdaka...dufam ze to bude tak ako hovoris :) Presne tak tych 87cm mi vyhovuje pretoze takuto vysku mam u rodicov. Kedze som si to nie velmi dobre vsetko preratal tak mi teraz vychadza zial tych 86cm...Skoda ale nieje to az take hrozne kedze 1cm si myslim tiez hore dole....premyslal som aj ze si dam spravit linku v dvoch vyskach....ze bude v urcitej casti predelena vyskovo....lenze nejak mi to nevychadza. Mozno sa s tym este s nejakym stolarom poradim no v casti pod oknom budem mat drez takze tam si neviem predstavit v mojom pripade nejake vyskove zmeny....Je tu nejaky stolar???
Odpovedať
v dnesnej dobe si vacsina dava robit linku na mieru, tak preco si nedat urobit o nieco vyssiu ako je zauzivany standard 85cm... aspon bude mat gazdinna o jeden suflik naviac, u nas mame 96cm a viem si predstavit aj 1m, nemam pocit zeby to bolo vysoko... dokonca kazdy kto to videl len pochvalil ze je to vyssie a netreba sa hrbit...
Odpovedať
No je fakt, ze prave v casti s drezom by som linku podvihol kludne na ten meter kvoli hrbeniu pri umyvani. Ale pokial planujete umyvacku, nieje prilis cim sa trapit.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix No prave ze v tej casti to dvihnut nemozem kvoli oknu...Takze to bude musiet ostat v rovnakej vyske asi.
Odpovedať
@piti255 no ved prave v tvojej situacii by bolo to kuch. studio idealne. nie som propagator kuch studii, uz vobec nie ziadneho konkretneho, ale prave kuchnyaren sa mi zda rozumne riesenie. asi ti vedia ponuknut navrh, aby linka oknu neprekazala a dalsej casti aby vyhovovala vyskovo podla tvojho zelania. alebo ti urobia navrh ineho usporiadania, aby linka nebola pod oknom, ale v priestore, alebo popri inych stenach. treba to skusit. viem je to casovo narocne, ale potrebujes sa skratka dopracovat k neakemu navrhu, s ktory vam bude vyhovovat a bude sa vam pacit. ak ti nesadne prve stuio, skus druhe, tretie.... volakde "to daju" ;-) no a potom daj navrh nacenit vsetkym moznym svojim zdojom a uz si rozhodnes, ci stolar, studio, standardy a vies si porovnat a aj vybrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu no super, uz som si myslela ze ja so 100-103 Cm budem ako Exot. Chcela som to rovno do okna. U mna budu vsetci čochvíľa 2 metroví a Riady riešia len deti, ja budem ako pidihajzlik v akci s mojimi 177cm pri nich...
Odpovedať
@bambula626 noo majú byť na koho , na ženu máš peknú výšku, preto nech si dá každý takú výšku aby sa nemusel hrbiť, ten štandart 85 bol dávno navrhovaný, ked bola priemerná výška nižšia ako dnes
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja mam 91,5 cm a davam si zase tak, mam cca 174cm a nizsiu by som nechcela, takto sa mi suepr pracuje. takze to je asi na kazdom,ako komu vyhovuje
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
📍 Strecháči, máme pre vás ťaháky! 😉 Ten druhý, kde nájdete optimálne rozmery a výšku kuchynskej linky v odkaze 👉 https://bit.ly/optimalne-rozmery-kuch...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Pri zariaďovaní kuchyne je veľmi dôležité zvážiť všetky priestorové možnosti, vzhľad, ale i ergonómiu a praktickosť. Ak si neviete dať rady, prezradíme vám, aké sú optimálne rozmery a výška kuchynskej linky ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?