Ahojte,
potrebujem poradiť s výberom spotrebičov do kuchyne, nakoľko máme v domácnosti len 230V 8-(
Základná otázka znie: INDUKČNÚ alebo SÁLAVÚ varnú dosku? A samozrejme uvítam konkrétne typy spotrebičov! ĎAKUJEM ZA POMOC :-) ;-)
@igigi ja neviem co si potrebujes dokazat :), nikto sa nehada, ze medzi dvoma fazami nie je 400V. A nikto netvrdi, ze varna doska je na 3 fazy :). Pri pani/slecne predpokladam, ze pod 400V chce povedat, ze nemaju 3x400V zasuvku. Ale mozeme teoretizovat dalej.
Proste pochop, ze ma len jednu fazu.... nema dve, tri... ma len jednu.
Aj na jednu sa daju napojit varne dosky, niektore s velkym obmedzenim niektore s mensim. Nikdy to nebude idealne.
A nepredpokladam, ze ma doma hlavny istic aspon 35A....
Kupil by som klasicku sklokeramicky varnu dosku na 240V
@igigi dve platne na 230V pôjdu,ale 4 platne majú min 7kW to je hneď 30A, tak musíš vymeniť i napájanie a pri tej práci tam dať rovno 3 fázy, bude i na myčku
Pracoval som v elektre pár rokov,na túto tému dennodenne otázky a odpoved jednoduchá , elektrikár Vám vie zapojiť všetko na 240V len rátajte z obmedzeniami v použití varnych dosiek , pokiaľ viem firma Bosch má jeden model varnej dosky určenej priamo na 240V pri nej viete využívať plný vykon a vsetky varne zóny bez najmenšieho obmedzenia , a moar má jednu varnu dosku klasická sklokeramika na 240V od firmy mora . Tá má len 3 varne zóny 4ta je odkladacia . Tak je to n každého uvazeni z pohľadu predajcu by som odporučil kúpiť taký výrobok ktorý je urceny na prevádzku 240V
@intero všetke elektrické spotrebiče ktoré existujú sú funkčné i na jednu fázu ,ak tú tvoju spomínanú indukciu napojíš na jednu fázu 230V, tak tam pôjde prúd od 30A-51A na plný výkon ,ak máš v byte taký istič tak istotne pôjde na 230V. v byte je ale istič1x 25A, nie je dôvod dávať tam vyšší ak je tam plyn.
@duzu
riesil som to u mna doma na byte , samostantny kabel od varnej dosky az po rozvodovu skrinu , istic je 20A , a potom je hlavny - prudovy chranic 25A a bezi :)
samozrejme ak to niekto napoji vsetko na jeden aj s mikrovlnkou , prackou a umyvackou tak to nezvladne :)