@gabobj na ťah komína má síce vplyv aj napojenie, ale veľmi malý... Najväčší má priemer komína a jeho výška...
Ďalšia "výhoda" dlhšej rúry v interiéri je väčšia plocha, ktorá odovzdáva teplo interierovému vzduchu...
@gabobj ten dymovo mal byt pripojeny aspon v 2m, takto je v spalinovej ceste hned za sebou dve 90stupnove uhly a spaliny sa ani nestihnu rozbehnut=nema to tah. 45 stupnove pripojenie je lepsie, ale doma mam podobne pripojeny sporak v kuchyni (len pripojenie je v 2m), komin DN150 vyvlozkovany nerezom s ucinnou vyskou pod 5m a taha to tak, ze to musim skrtit klapkou 🙂.
zavolaj si normalneho kominara a prerobit, ak nie je komin vyvlozkovany vyvlozkovat.
ta piecka je co zac? Ak pootvoris dvere/okno, hori to lepsie?Vtedy je problem s prisavanim vzduchu, to je zasa ine riesenie.... (externe nasavanie, vypnut reku, digestor, pootvorit okno).
Plus posledne, kuris spravne? 90% ludi kurit nevie...
laicky doplnené, takéto kachle potrebujú pre horenie niekoľko násobok objemuvzduchu, kým boli na domoch netesné okná, stačilo to nasávať, teraz plastové nepúšťajú dostatok vzduchu a treba pod okmom urobiť otvor a potiahnuť ploché potrubie po stene ku kachliam. Výška komína na RD pre takéto kachle stačí a priemer tiež.
mgx ma pravdu, vela ludi nevie kurit. Samozrejme to nemusi byt tvoj pripad. Komin musi mat spravnu teplotu aby pekne tahal. Niekedy to trva aj tristvrte-hodinku dostat sa do takeho stavu. Ak netaha ani vtedy, problem bude inde.