Uzavretie otvoru do komína

Dobrý deň, viete mi prosím poradiť ako uzatvoriť otvory do komína, ktoré nechceme používať. Celkovo sa už komín nebude používať. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ainikki:

Dobrý deň, viete mi prosím poradiť ako uzatvoriť …
@ainikki Kúp si na to "zátku" a prelep páskou a máš to vyriešené...
Odpovedať
Teda mame kopu kominov,kedy si dom nemal ustredne a v kazdej miestnosti boli kachle,ale po takejto pamiatke,uz neni ani stopy.Mozmo niecim zamurovat,sietka,lepidlo,omietka a farba. My sme davali aj plastove dvierka ale ten komin sa pouziva.Ale napr.v kupelkach sme s toho urobili vetracky,sice okna su tam ale ako vetracky tu vlhkost pekne odoberaju.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@ainikki Kúp si na to "zátku" a prelep páskou a …
@technik007 Chceli sme to trochu "pevnejšie" uzavrieť a tie záslepky neviem či by dobre držali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Teda mame kopu kominov,kedy si dom nemal ustredne…
@emilia25 Ďakujem za radu. Z tých otvorov ide smrad takže vetračky určite nie. rozmýľlali sme či ten otvor iba nevypenovať alebo vyrezať styrodur a otvor zahádzať maltou. Len sa bojíme aby náhodou časom nezačalo cez to niečo "presakovať". Preto to chceme urobiť najlepšie ako ide.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ainikki:

@emilia25 Ďakujem za radu. Z tých otvorov ide smr…
@ainikki Smrad bude aj po uzatvorení tej diery. Prečo sa nerieši celkové odstránenie komína?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@ainikki Smrad bude aj po uzatvorení tej diery. …
@frantisekca Naozaj prejde smrad aj po uzavretí otvoru? To búranie nás napadlo ale bola by to robota, komín ide cez pivnicu, dve poschodia, podkrovie, otvoriť strechu a veľmi si na to netrúfame. Následne uzavretie otvorov medzi poschodiami ani netušíme ako by sme ich uzavreli. Máte s takým skúsenosti?
Odpovedať
Normalne tehly tam zamurujte,ak zostanu diery,purpenou zastriekajte,a uz normalne lepidlo,sietka,omietka.Som sa pytala muza preco u nas s tych vetraciek nejde ziaden smrad,a muz mi vravi,ze asi to ma zly tah.U nas muz ked spravil dieru,tak skusal ako to taha von,nie dnu.A tym,ze sa ten komin roky,rokuce nepouziva smrad tam neni.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ainikki:

Dobrý deň, viete mi prosím poradiť ako uzatvoriť …
@ainikki takyto otbor v stene som zamuroval kuskami tehly. Skus co.najviac obit zacernene tehly a vyraz tu ruruak sa da ak mie zaraz ju dnu. Namiesaj si hocico ( maltu kleber ) a cistu tehlu klepni kladivom. Do otvoru nagebzi maltu povkladak kusku a znova az je otvor plny. Dbaj na to abu tehly nevytrcali von z muru. Po dni dvoch postupne zarovnaj so stenou a final potom uz ako cela stena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@ainikki Smrad bude aj po uzatvorení tej diery. …
Zistili sme že komín je súčasťou steny. Muroval sa prekladanim tehál, takže sa dá zbúrať len so stenou, ktorá je nosná. Malo by teda zmysel búrať komín? Druhý komín ktorý sa bude využívať tak v okolí sú začiernené tehly tak predpokladám že to sú spaliny z komína na ktorý je napojený kotol na tuhé palivo a komín rovnako ako ten druhý nie je vyvložkovaný. Treba zbúraž oba komíny alebo stačí vyvložkovať?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?