Schiedel ICS 25 DN200 - kominova ciapka + odtok

Zdravim, mam vonkajsi komin od krbovej vlozky Schiedel ICS 25 DN200; 7.75m. Mam par otazok, ktore mi mozno pomozete zodpovedat. 1- ako riesit vypust na kondenz zo spodu - ked som to nechal tak, ako bolo riesene pri montazi (teda iba otvor s nejakou redukciou), tak pri dazdi a vetre som mal paradne oprskanu bielu fasadu. Docasne som tam dal ruru, ktora vedie na zem, ale nevyzera to idealne 2- pouzivat, alebo nepouzivat striesku na komin. Dal som ju hlavne kvoli tomu, aby neprsalo do komina a minimalizoval tym padom mnozstvo "vody", co sa objavi vo vypusti zo spodu. Davam, ju hlavne v nevykurovacom obdobi. 3- Ako viem overit, ze montaz komina, krbovej vlozky a nasavanie je v poriadku. Nepozdava sa mi, ako fuguje spalovanie. Pootvorit dvierka mozem ozaj iba ked uz su uhliky. Par znamych vie otvorit vlozku aj pocas horenia, a minimalne to nadymi. Samozrejme aj sa zadymuju dvierka (drevo suche, zapalujem spravne) 4- Pri navrhu domu som nepredpokladal, ze z komina mi bude padat popol na terasu, ale toto asi nijak nevyriesim :( , mozno ponaucenie pre ostatnych. Mozno ak tam necham ciapku, tak to tam este viac drbe, kedze to nejde rovno do nebicka Dikes
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prody:

Zdravim, mam vonkajsi komin od krbovej vlozky Sch…
@prody takže sa nakoniec dozvvieme, že nie to kondenz steká ale napršaná voda v tom druhom príspevku, lebo ani tam nemáš striešku, že?.... No striešku určite používať. Keď sa ti zadymuje sklo, nevieš kúriť. Používať vrchné zapaľovanie. Dvierka by si načo otváral, keď tam horí, všakže? Keď sú uhlíky, otvoriť a hodiť dve tri polená a zatvoriť. Keď chcem otvárať za horenia, treba vedieť ako. Najskôr po otvoriť jemno dvierka, aby dostal komín ťah a potom otvoriť úplne. Nenadymi nič... Chyba je v tebe ako v obsluhe.
Odpovedať
V druhom prispevku, nepamatam, ake presne ukoncenie tam je. Otazka, ale je ci to je dobre vyskladane podla foto a teda, ci mpze cez spoje tiect. Co sa tyka vlozky, tak zadymi a dodrziavam vsetko, co si pisal a este extremnejsie. Tak skusim dat spat striesku. Strieska z mojho laickeho pohladu redukuje tah komina na tuhe palivo. No necham sa poucit.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od prody:

V druhom prispevku, nepamatam, ake presne ukoncen…
@prody -odvod kondenzu resp. zrážkovej vody môžeš spraviť tenkým potrubím 2cm tak že to zalomíš od redukcie smerom na fasádu resp. vložíš do fasády až po zem.... https://www.klimamarket.sk/obluk-135-... -ak spravíš estetický odvod vody spod komína strieška je zbytočná -môžeš si dať zmerať komínový ťah kominárovi čo to robí....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?