Osieťkovanie komina

Dobrý deň,nechcel som zakladať novu diskusiu,ale hľadal som dosť dlho a nič som nenašiel.Chcem sa opýtať či možem na komin(skladačka/,natiahnuť sieťku s lepidlom na spevnenie komina.Komin mam vysoky5m nad plochou strechou garáže.Všimol som si ,že mi začali praskať tvarnice v mieste kadiaľ prechadza armatura.Komin ma asi6-7rokov.Ďakujem všetkým za Vaše napady.
Odpovedať
Neviem ake teploty mas na komine... existuje kachliarska sietka s vyssou odolnostou... Neni draha...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Neviem ake teploty mas na komine... existuje kach…
@minoo teraz som sa dočital,že flexilepidlo so sieťkou sa neodporuča,lebo lepidlo do seba natiahne vlhkosť a v zime keď to mrzne tak to nie je nič dobré pre tento komín.No neviem niekto to ma zasieťkovane a niekto nie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stefan1961:

@minoo teraz som sa dočital,že flexilepidlo so si…
@stefan1961 ked ho nenechas ako final a das farbu bide to ok
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stefan1961:

Dobrý deň,nechcel som zakladať novu diskusiu,ale …
@stefan1961 lepidlo so sietkou nie je mozne povazovat za staticky prvok, ktory zachrani kominove teleso. 5 m volne v priestore nema umoznene ziadny z vyrobcov na SK trhu. Pokial zacina praskat tvarnica v mieste vystuze, dochadza k nepripustnemu uhybu. Na dany stav su len 2 moznosti: - komin rozobrat a postavit na novo vo variante so sachtou, ktoru statik navrhne vystuzit vystuzou - stavajuci komin obopnut statikom navrhnutou ocelovou priehradovou konstrukciou a ukotvit do zakladu, pripadne sa spolahnut na pevnost stropu/strechy Aktualny stav je kriticky, hrozi zrutenie komina pri zatazeni vetrom.
Odpovedať
Ďakujem za Vaše príspevky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?