Nerezovy alebo murovany

Profilova fotka
Zdravim, mamina potrebuje novy komin.. ktory odporučate nerezovy alebo murovany? Ide o starší dom bude sa aj nová strecha robit Viete niekoho odporučit na stavbu komínu?najlepsie Nitriansky kraj Dakujem pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zuhajnovic:

Zdravim, mamina potrebuje novy komin.. ktory odpo…
@zuhajnovic nový treba postaviť? Alebo sa dá použiť už nejaký existujúci v dome? Ak môžeš, tak v starých domoch v stenách bývajú komíny, možno by stačilo vyvložkovať nejaký pôvodný nerezovou vložkou. Nerezový komín je rýchla voľba aj v exteriéri, netreba naň základ, drží na stene a je hotový za jeden-dva dni.. S murovaným je to na dlhšie. Nerezový je bezúdržbový, nemusíš ho omietať, nedegraduje, nehrdzavie, nerozpadáva sa ani po rokoch. Takže do starého domu nerezový, v novom dome si už postavíš murovaný spolu s domom...
Odpovedať

@zuhajnovic Nerez je nerez ! Ak máš na výber, tak si aj priplať a daj si z hrubšieho nerezového plechu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@zuhajnovic nový treba postaviť? Alebo sa dá použ…
@zicher dakujem Kotol aj komin su v mensej miestnosti v strede domu Bohužial, murovany teda asi nemožme dat kedže potrebuje základ..tak budeme hladat firmu na nerezovy komin Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuhajnovic tuhe palivo? Nechajte si nacenit 1mm nerez (namiesto beznej 0.6mm), cenovy doplatok je maly...
Odpovedať

@zuhajnovic za mňa nerez. Mám komín betónové tvárnice, izolácia a vložka 1mm nerez.
Odpovedať
Rekonštruovali sme komín v garáži, pôvodne obmurovaná azbestová 125-ka rúra. Po strop som nazad obmuroval 1 mm hrubú nerezovú 160-ku aj s vatou, na povale a cez strechu išli betónové tvárnice vyplnené tiež vatou. Zdroj tepla - 4-článkový Viadrus... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?