Diskusiu odoberá 1 človek

Mazanie STIHL MS462c

Zdravim majstri Mam motorovú pilu Stihl MS462c a zdá sa mi že málo maže, Na jednu nádržku oleja (používam originál stihl olej na mazanie reťaze) mi vídu aj dve až tri nádržky benzínu. Pila je rok stará spravila cca 100m dreva. Neviete kde by mohol biť problém? Nechcem to dávať do servisu zatial bo tam je to na dlho. Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Ahoj.napis to do ineho fora.si v komíne🤣🤣🤣
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:

Zdravim majstri Mam motorovú pilu Stihl MS462c a …
@ondrejkalman mám 231-ku a aj mne spotrebuje k jednej nádrži oleja cca dve nádrže benzínu. Nemusí toho oleja dávať veľa, ale dôležité je, aby to mazalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brunotutti:

Ahoj.napis to do ineho fora.si v komíne🤣🤣🤣
@brunotutti a nieje to jedno v akom fóru to je šak káždý prečítá a vie 😅
Odpovedať

@ondrejkalman je to úplne v poriadku.. Ja mám MS290 a tiež urobím viac ako dve nádrže benzínu na jednu oleja. Neplytvá, ale maže, to je dôležité.
Odpovedať

@ondrejkalman Moju zánovnú Stihlku počas záruky zoradili v značkovom servise tak, že žerie benzín : olej takmer 1 : 1. Keď som sa ich potom pýtal, že asi by mohla žrať menej olej, povedali, že to má tak byť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@ondrejkalman Moju zánovnú Stihlku počas záruky z…
@petersd "že asi by mohla žrať menej olej," Nie je vegánka??? Žerie čo príde???😅 Každý servisák Ti povie niečo iné... Podstatné je to že pri pílení pekne "kropí" a vec vybavená...ako píše aj@zicher
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@petersd "že asi by mohla žrať menej olej," Nie …
@technik007 No, dnešné píly sú asi fakt vegánky, lebo predávané reťazové oleje sú už vo väčšine "rastlinné", resp. s veľkou (EKO)biozložkou 😁 Čo si pamätám, tak roky rokúce bolo zaužívané pravidlo 1:2, teda na 1 nádržku oleja odišli 2 nádržky benzínu. V dnešnej dobe je už všetko naopak a každý si tvrdí niečo iné. Do mojich starých píl v minulosti som najprv lial doporučený reťazový olej, no keď sa minul, tak neskôr som prešiel na "akýkoľvek" olej, čo som našiel v garáži. Teraz do novej, aktuálnej píly som po skončení záruky takisto začal dávať "akýkoľvek" olej. Teda nie doslova akýkoľvek, ale motorový, čo mám z výmeny v mojom aute. Olej nechám v lete na slnku (alebo v dielni pri piecke), aby zredol, usadili sa nečistoty v ňom, a celý ho precedím cez jemnučké sitko. Som presvedčený o tom, že môj vyjazdený motorák má min. rovnaké mazné vlastnosti , ak nie lepšie, ako ten súčasný eko-bio... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejkalman - pri tvojej pile ide mnozstvo retazoveho oleja nastavit. Kuk manual, sekcia 11.4 Ak ho nemas, je na webe (aj slovensky). Ekooleje pre domacich uzivatelov, co nastartuju pilu 2x rocne by som nikdy nepouzival. Ma to vyznam pri tazbe, kde nadrz vypotrebujes za den a olej nema ako degradovat. Ak retazovy olej, tak urcite bez biozloziek. Ja pouzivam STIHL ForestPlus. Velku pilu mam ale dolmar, male pily stihl.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@ondrejkalman - pri tvojej pile ide mnozstvo reta…
@mgx Plný súhlas!... Akurát poopravím, že v ťažbe pilčík spotrebuje na deň kanistrík oleja, nie nádržku 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@technik007 No, dnešné píly sú asi fakt vegánky, …
@petersd určite je motorový olej lepšie mazivo na reťaz, ako lepkavý bio, ale z ekologického hľadiska asi nie je o čom debatovať. Tam ide o to, že pílčik píli v prírode, možno robí lávku aj v biotope prírodnej rezervácie a asi by nebolo vhodné, aby prskal švišťovi na hlavu plnú syntentiku 5W40 a navyše znečistenú o karbonové prímesy z motora. Ty si doma môžeš píliť čím chceš a pílu môžeš mať zakarbonovanú čiernu a zažratú od hnusného oleja, ale ja by som do drahej sthil-ky určite nedával použitý motorový olej, aj ked si pílim doma na svojom dvore. Pravdou však je, že bio-olej tuhne a je lepkavý. Rozhodnúť sa musí každý sám, ale ako radu čím mazať reťaz to nepovažujem za dobrý nápad.
Odpovedať
Najvhodnejšie olej, predpísaný výrobcom. Kedysi som nejaký čas servisoval elektrické Husqvarny - ak do nej niekto dával nepatričný olej, po oddeklovaní vystrelila krycia gumička olejového kanálika a nik ju nazad nedostal - bola napuchnutá na násobok pôvodnej veľkosti. Niekedy skrz to napuchnutie mazanie zlyhávalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?