Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
Zdravim majstri Mam motorovú pilu Stihl MS462c a … @ondrejkalman mám 231-ku a aj mne spotrebuje k jednej nádrži oleja cca dve nádrže benzínu. Nemusí toho oleja dávať veľa, ale dôležité je, aby to mazaloOdpoveď na príspevok od brunotutti:
Ahoj.napis to do ineho fora.si v komíne🤣🤣🤣 @brunotutti a nieje to jedno v akom fóru to je šak káždý prečítá a vie 😅Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
Zdravim majstri Mam motorovú pilu Stihl MS462c a … @ondrejkalman je to úplne v poriadku.. Ja mám MS290 a tiež urobím viac ako dve nádrže benzínu na jednu oleja. Neplytvá, ale maže, to je dôležité.Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
Zdravim majstri Mam motorovú pilu Stihl MS462c a … @ondrejkalman Moju zánovnú Stihlku počas záruky zoradili v značkovom servise tak, že žerie benzín : olej takmer 1 : 1. Keď som sa ich potom pýtal, že asi by mohla žrať menej olej, povedali, že to má tak byť.Odpoveď na príspevok od petersd:
@ondrejkalman Moju zánovnú Stihlku počas záruky z… @petersd "že asi by mohla žrať menej olej," Nie je vegánka??? Žerie čo príde???😅 Každý servisák Ti povie niečo iné... Podstatné je to že pri pílení pekne "kropí" a vec vybavená...ako píše aj@zicherOdpoveď na príspevok od technik007:
@petersd "že asi by mohla žrať menej olej," Nie … @technik007 No, dnešné píly sú asi fakt vegánky, lebo predávané reťazové oleje sú už vo väčšine "rastlinné", resp. s veľkou (EKO)biozložkou 😁 Čo si pamätám, tak roky rokúce bolo zaužívané pravidlo 1:2, teda na 1 nádržku oleja odišli 2 nádržky benzínu. V dnešnej dobe je už všetko naopak a každý si tvrdí niečo iné. Do mojich starých píl v minulosti som najprv lial doporučený reťazový olej, no keď sa minul, tak neskôr som prešiel na "akýkoľvek" olej, čo som našiel v garáži. Teraz do novej, aktuálnej píly som po skončení záruky takisto začal dávať "akýkoľvek" olej. Teda nie doslova akýkoľvek, ale motorový, čo mám z výmeny v mojom aute. Olej nechám v lete na slnku (alebo v dielni pri piecke), aby zredol, usadili sa nečistoty v ňom, a celý ho precedím cez jemnučké sitko. Som presvedčený o tom, že môj vyjazdený motorák má min. rovnaké mazné vlastnosti , ak nie lepšie, ako ten súčasný eko-bio... 😉Odpoveď na príspevok od mgx:
@ondrejkalman - pri tvojej pile ide mnozstvo reta… @mgx Plný súhlas!... Akurát poopravím, že v ťažbe pilčík spotrebuje na deň kanistrík oleja, nie nádržku 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 No, dnešné píly sú asi fakt vegánky, … @petersd určite je motorový olej lepšie mazivo na reťaz, ako lepkavý bio, ale z ekologického hľadiska asi nie je o čom debatovať. Tam ide o to, že pílčik píli v prírode, možno robí lávku aj v biotope prírodnej rezervácie a asi by nebolo vhodné, aby prskal švišťovi na hlavu plnú syntentiku 5W40 a navyše znečistenú o karbonové prímesy z motora. Ty si doma môžeš píliť čím chceš a pílu môžeš mať zakarbonovanú čiernu a zažratú od hnusného oleja, ale ja by som do drahej sthil-ky určite nedával použitý motorový olej, aj ked si pílim doma na svojom dvore. Pravdou však je, že bio-olej tuhne a je lepkavý. Rozhodnúť sa musí každý sám, ale ako radu čím mazať reťaz to nepovažujem za dobrý nápad.