Kam umiestniť detektor CO?

Profilova fotka
Dobrý deň, viete mi poradiť kde umiestniť detektor CO keď je plynový kotol v kuchyni? Výrobca píše 1-3M od kotla do výšky aspoň 150cm. Lenže tak ho umiestniť neviem keďže neďaleko kotla je sporák a digestor a vedľa dvere do kúpeľne, na druhej strane dvere do špajze to je jedna strana kde je kotol. Láva strana celá kuchynská linka a chladnička, práva strana okno a skrinka a rozmýšľam kde ho dat ? Na opačnú stranu ? Kde je vchod do izby na spanie ? Alebo ? Rozmýšľal som na vchodové dvere do izby ( foto dole) alebo poraďte prosím niekto. Ak treba pridám viac foto. Výrobca uvádza umiestnenie nasledovne: V ideálnom prípade by mal byť detektor v každej miestnosti, kde sa nachádza zariadenie spaľujúce palivo. Dôrazne odporúčame nainštalovať LM-218A tiež do spální a miestností, v ktorých trávite veľa času. Ak je detektor nainštalovaný v rovnakej miestnosti ako zariadenie spaľujúce palivo: • Umiestnite LM-218A do výšky aspoň 150 cm a min. 30 cm od stropu. Pri montáži dbajte na umiestnenie min. 150 cm od rohu miestnosti alebo veľkého nábytku. • LM-218A je potrebné umiestniť vo vodorovnej vzdialenosti 1 m až 3 m od najbližšieho okraja potenciálneho zdroja CO Ak je detektor inštalovaný v miestnosti, v ktorej sa nenachádza zariadenie spaľujúce palivo, je potrebné ho umiestniť do blízkosti dýchacej oblasti osôb obývajúcich miestnosť. V jednopriestorových miestnostiach určených pre spanie aj obývanie súčasne, ako sú garsoniéry, je potrebné umiestniť zariadenie čo najďalej od varičov a súčasne do blízkosti miesta vyhradeného pre spanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Aky je to kotol? Presne oznacenie pomoze. Foto kotla a ako vyzera dymovod.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

Aky je to kotol? Presne oznacenie pomoze. Foto ko…
@schiedel_maros_plsko je to attack plq 25
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomas2912:

@schiedel_maros_plsko je to attack plq 25
@tomas2912 tajne som dufal, ze mate kotol s koncentrickym dymovodom. Co nie je vas pripad. podla popisu vyrobcu by som ho umiestnil nad tu rukavicu vedla ostenia dveri do vysky 1,5 m ako uvadza vyrobca. A kludne, ked sa bojite, by som si este jeden dokupil a dal ku kotlu
Odpovedať
Máme kotol KK v pivnici a detektor CO v kuchyni, tam aj varime na plyne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomas2912:

Dobrý deň, viete mi poradiť kde umiestniť detekto…
@tomas2912 ak mas pri spani hlavu cca 70 cm od zeme a detektor CO vo vyske 150cm, tak to ti pomoze ako mrtvemu kabat. Ked robime kotolnu, tak cidlo CO ide do vysky 30-50cm, metan ide pod strop.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@tomas2912 ak mas pri spani hlavu cca 70 cm od ze…
@rapidek Pozor! CO (oxid uhoľnatý) je ľahší ako vzduch, tak ako aj CH4, čiže zemný plyn. CO2 (oxid uhličitý) je ťažší ako vzduch...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

@tomas2912 tajne som dufal, ze mate kotol s konce…
@schiedel_maros_plsko Takže máte na mysli takto? ( vid. Foto) Áno dám jeden aj ku kotlu. A Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@tomas2912 ak mas pri spani hlavu cca 70 cm od ze…
@rapidek Áno to chápem ale ak si všimnete z kuchyne kde je kotol sa nedajbože nahromadí CO a keď chce vojsť do miestnosti kde je spálňa tak musí cez dvere z kuchyne do spálne , a preto chcem dát detektor k dverám, cez ktoré teoreticky musí prechádzať a detektor by to mal zachytiť. To som len tak laicky vydedukoval. Nie som žiadny znalec v tomto, preto som chcel názor od vás ľudí čo tomu viac rozumiete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?