Odpoveď na príspevok od dedo758:
Prečo tak komplikovane? Neviem prečo sa horeuvede… @dedo758 nie, on funguje tak, ze otvori privod "vodovodnej" vody do ochladzovacej slucky, ktorej druhy koniec vedie do odpadu...Odpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 nie, on funguje tak, ze otvori privod "v… @minoo Podľa toho, ako je ten existujúci zapojený, nie je nikde žiaden prívod ochladzovacej vody - iba "odvod" tej prehriatej. Na to, aby to fungovalo ako píšeš, treba takýto ventil... https://www.kvalitnytovar.sk/Caleffi-...)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo Podľa toho, ako je ten existujúci zapojený… @dedo758 privod medenou a odvod flexirou...Odpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 privod medenou a odvod flexirou... @minoo A čo otvára prívod vody do toho Eurotisu...? :-) Podľa šípiek a filtra je odvod medenou...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo Podľa toho, ako je ten existujúci zapojený… @dedo758 môžeš urobiť akékoľvek zabezpečenie ale raz to zlyhať môže ak je systém tlakovaný s čerpadlom pri výpadku siete, najbezpečnejší bol pre kúrenie pevným palivom samospád, kolegyňa bola sama doma a nevedela čo robiť vyhrabala vonku i novú horiacu vsázku, chladenie vodou nefungovalo lebo i obecná voda išla na čerpadlo a voda sa neukldala do zásoby na vyššom mieste, tiež sme to v meste dlho nemali, teraz je prepojený každý prívod a na kopčeku je väčia nádrža vodu nemáme ozaj len pri miestnej poruche v uliciOdpoveď na príspevok od dedo758:
Preto je poistný ventil samozrejmosť. :-) U naši… @dedo758 ten mám i ja ale pre el kotol a ten má najskôr ochranu pre zvýšené teplo kotlovým termostatom, ak by zlyhal je i tlakový ventil vypne kotol, až ked by všetko zlyhalo vypustila by sa voda zo systému, stačí že poklesne tlak na nulu a vypne lebo kotol nemôže kúriť ak v systéme nie je vodaOdpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo A čo otvára prívod vody do toho Eurotisu..… @dedo758 tu je ventil: https://attackpredajna.sk/produkty/22... A tu je schema: Edit: na screenshote to zle vidno, strana 47 tu: https://attack.sk/wp-content/uploads/...Odpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 tu je ventil: https://attackpredajna.sk/… @minoo Ja tomu všetkému chápem, akurát ten na prvom obrázku je zapojený zle... ;-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo Ja tomu všetkému chápem, akurát ten na prv… @dedo758 cela ta kotolna je bordel, to som ani neriesil... Len ze si vravel, ze ten ventil sluzi na odpustenie tlaku a to nesluzi... A teda ani netreba ten caleffi ale normalne ten, co ku kotlom odporuca vyrobca teda STS20...Odpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 cela ta kotolna je bordel, to som ani ne… @minoo Ja som iba toľko napísal, že tak, ako to zapojené, to slúži na odpustenie vody zo systému. Ak si niekto myslel, že to zapojil podľa schémy a medená rúrka je prívod ochladzovacej vody, tak to zapojil zle. @ondrejkalman Ak je to tak, ako som tu napísal, stačí otočiť ten ventil aj s filtrom naopak - šípkami v smere do kotla. Nemusí to fungovať preto, lebo tlak dochladzovacej vody má tendenciu ten ventil stále zatvárať...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo Ja som iba toľko napísal, že tak, ako to z… @dedo758 ale to nesluzi, lebo ten okruh v tom kotli je samostatny, tam sa voda zo systemu nedostane. Ak ma privod vodovodu medenou, ma to naopak, ak ma privod cez flexiru, je to zle, ale ventil by sa otvorit mal vediet... Vieme len to, ze nevieme, kde je privod a kde odvod...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@minoo Podľa toho, ako je ten existujúci zapojený… @dedo758 je napojený aj na prívod mestskej vody len to nieje na fotke vidieťOdpoveď na príspevok od minoo:
@dedo758 ale to nesluzi, lebo ten okruh v tom kot… @minoo privod je flexi trubkou a odpad je med. Čiže to je zle zapojené ?Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
@minoo privod je flexi trubkou a odpad je med. Či… @ondrejkalman Áno. Prívod má byť cez ten ventil s filtrom a výstup druhým vývodom. Čiže teraz je flexi rúrka pod stálym tlakom...?Odpoveď na príspevok od dedo758:
@ondrejkalman Áno. Prívod má byť cez ten ventil s… @dedo758 ano je pod tlakom. Takže tam kde mam teraz tu flexi mam dat ten prepustaci ventil z medenou a tú flexi mam dat na priamo z filtrom na ten druhy vstup?Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
@dedo758 ano je pod tlakom. Takže tam kde mam ter… @ondrejkalman Filter má chrániť ten ventil, takže - prívod vody (kľudne aj tým nerez. vlnovcom)->filter->ventil ->kotol->odvod (kľudne tou meďou). A prečo ventil na vstupe a výstup voľný? - Lebo pri nahrievaní vody v kotli a tým aj v ochladzovacej slučke sa zvyšuje tlak. A ten sa cez (momentálne) zatvorený ventil nemá kam rozpínať (vlastne má - do domováho rozvodu vody, ale to je nežiaduce). A tiež ten objem stojatej vody v dochladzovacej slučke je priamo pripojený na domový rozvod vody a stojatá voda, sem tam ohriata a potom schladnutá - a hneď sa v nej baktérie množia... Ak by nepomohlo, potom výmena ventila, kľudne aj toho BVTS...Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
@dedo758 ano je pod tlakom. Takže tam kde mam ter… @ondrejkalman par prispevkov vyssie som postol link na navod, na 47 strane je schema napojenia toho ventilu... A v tom poste mas aj link na original ventil, co tam ma byt...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@ondrejkalman Filter má chrániť ten ventil, takže… @dedo758 prepačte som uplny lajk ale zas ani nemam nikoho kdo by to vedel spraviť. Tak skusim takto cez foto :-)Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
@dedo758 prepačte som uplny lajk ale zas ani nema… @ondrejkalman Na tú ľavú stranu by sa pripojila tá medená rúrka ako odvod tej "odpadovej" ochladenej vody. Neviem ako je tam "napevno", možno pôjde posunúť a cez šróbenie (taký spoj, ako je teraz medzi kotlom a filtrom) a kolienko pripojiť...Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
@dedo758 prepačte som uplny lajk ale zas ani nema… Teraz som zistil že tam kde mam tu flexi hadicu nieje ani tlak takze tam pojde pravdepodobne len trubka na odpadOdpoveď na príspevok od dedo758:
Nie je len niekde zatvorený nejaký ventil...? @dedo758 ventil som zatvoril ja ale na privode vody. Z kotla nieje žiadny tlak takže to je vyvod na ten odpad no. Asi som to už pochopil cele ako to spraviť. Myslim že nemam čo pokaziť ked to je doteraz 5rokov zapojene zle :-)Odpoveď na príspevok od dedo758:
Nie je len niekde zatvorený nejaký ventil...? @dedo758 spravil som to teraz dobre? :-)