Čo je to za komín?

Ahojte. Čo je to za komín? Nemusí byť žiadne zbieranie kondenzu, či nejaký čistiaci/kontrolný otvor a bez nejakej patky? Iba priame napojenie pece?
Odpovedať
Profilova fotka
Vyhlaska nieco take definuje ako zvisle napojenie, alebo americke napojenie. Spotrebic musi zvladat spad poveternostnej vlhkosti, zakaznik stekanie vlhkosti, ak nie je dobre spraveny prechod, maxim. dllzka 8 m, v spotrebici odnimatelny deflektor, tu chyba splnenie dalsej podmienky - cistiaci a revizny otvor v naslednom podlazi. Za cistiaci otvor mozno povazovat aj ustie komina, ak je k nemu zodpovedajuci pristup (co ziadna platna norma pre novo postavene kominy nepozna...) a na usti komina musi byt strieska. Uhyb moze vadit kominarovi pri revizii. Dalej by som si overil ako bol robeny prestup stropom, preveril by som si uchytenie komina v streche a asi aj v strope. kedze z foto nie je zrejme ako je komin uchyteny. Ku cti realizatora sluzi, ze s dvojplastom isiel hlboko pod strop.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

Vyhlaska nieco take definuje ako zvisle napojenie…
@schiedel_maros_plsko Ďakujem. Mne sa nejedná o samotnú realizáciu z tých fotiek, skôr mi ide o to, kde sa také niečo dá na Slovensku obstarať. Trocha sa pohybujem po svete a vo FR sú docela dosť rozšírené peletkové kachle (hlavne čo sa týka ubytovania typu Gite) a tie práve bývajú riešené takým spôsobom, teda žiaden klasický komín. Žiaľ, neskúmal som aký výrobca to je, iba si spomínam, že to je asi na spôsob nejakej skladačky, keďže tie časti boli spájané sponami a malo to docela malý priemer. Nepoznám Slovenské normy, či je také niečo možné aj u nás, ale pokiaľ viem, tak spomínané FR určite bude mať docela prísne požiadavky a pritom to vyzeralo ako celkom jednoduchý systém. Preto niečo také hľadám, že či sa to dá aj u nás.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripada mi to ako Permeter
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Pripada mi to ako Permeter
@wolodymyr Ďakujem, takže aj Schiedel má také niečo v ponuke... Len ešte pozistovať ako je to s napojením napr. na priemer 80mm atď...
Odpovedať
ja mam taku skladacku od Jeremias. Pekna skladacka, komin som mal hotovy za "par minut"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

ja mam taku skladacku od Jeremias. Pekna skladack…
@rapidek Dik. A je to certifikované pre takú inštaláciu? Som hľadal nerezové dvoj/troj plášťové komíny a všetko mi hádzalo iba z vonku na fasádu... Má to priame rovné napojenie? Teda z pece priamo hore?
Odpovedať
@frantisekca ja to mam ako klasicky komin ku vlozke a prechod cez rovnu strechu som riesil penosklom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@schiedel_maros_plsko Ďakujem. Mne sa nejedná o …
@frantisekca Dobry den. Aha, Samozrejme je to realizovatelne, podmienky su uviedol uz v mojej prvej odpovedi. Pre Schiedel je to standardne riesenie, ktore riesime pre nasich zakaznikov aj s montazou. Ano, peletkove zariadenia su vo FR tradiciou. Aj zvisle napojenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?