Odpoveď na príspevok od sucho_22:
To či je to väčšie investícia alebo nie, tak sa n… @sucho_22 tak ale ked mam raz stanoveny nejaky rozpocet, tak nebudem zase spoliehat na to, ze vybehne teraz nejaka dotacia a vyckavat na to. kotol je asi taka vec, bez ktorej sa nejak dlhodobo nezaobides, takze lepsie to riesit mozno aj ked v miernom predstihu, ak je napriklad taka situacia, ze vies, ze stary kotol uz to ma za par, tak necakat do poslednej chvile.Odpoveď na príspevok od dalaj:
@sucho_22 tak ale ked mam raz stanoveny nejaky ro… @dalaj Ved to zase nie, ale ak mas cas a mozes si spravit prehlad, ak to riesis v dostatocnom predstihu, tak potom preco nie? Na rozne veci, polozky si vies tu dotaciu uplatnit.Odpoveď na príspevok od jerry44:
@dalaj Ved to zase nie, ale ak mas cas a mozes si… @jerry44 To podľa mňa nie každý vie, že sa to takto dá rozdeliť. Ale akože tak či onak, či to využiješ na kotol alebo na technika. Každá pomoc je dobrá si myslím.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
@jerry44 To podľa mňa nie každý vie, že sa to tak… @sucho_22 Vieš čo, podľa mňa je to viac menej jedno, ako s tou dotáciou naložíš. Proste výška je stanovená pevne do istej sumy, ovplyvňuje ju výber kotla a jeho výkon. Ale či ju dám na to alebo na ono, tak výška sa nezmení. Ale s tým, že je to dobrá pomoc, s tým súhlasím. Však je to predsa len investícia.Odpoveď na príspevok od edberg:
@sucho_22 Vieš čo, podľa mňa je to viac menej jed… @edberg ale taka investicia, ktora sa oplati a asi v mnohych pripadoch ani nie je nejak na vyber. lebo tak kotol nie je prave zalezitost, ze si ho kupis, lebo ho zbadas v obchode a zapaci sa ti. toto je taka vec, ze to kupujes cielene za nejakym ucelom.Odpoveď na príspevok od robert_bo:
@edberg ale taka investicia, ktora sa oplati a as… @robert_bo a co ty vies, mozno aj takto niekto nakupuje aj taketo technicke zalezitosti, ze komu co padne do oka 😀Odpoveď na príspevok od zur:
@robert_bo a co ty vies, mozno aj takto niekto na… @zur To by som pochopila este pri spotrebicoch, ktore su bezne vylozene napriklad v kuchyni na linke alebo podobne. Ale kotol? Ktory je niekde v technickej miestnosti? Vsak to nie je taka vec, ze machrujes pred navstevou, co si si kupila :DOdpoveď na príspevok od karcika8:
@zur To by som pochopila este pri spotrebicoch, k… @karcika8 Možno ťa teraz vyvediem z omylu, ale my chlapi riešime aj takéto veci. Že si ukazujeme kotle a iné vybavenie. Ono či je to auto, či kotol, tak to proste treba obzrieť, keď to donesie domov niekto nové. To je ako tie vaše kabelky a mixéry a podobne 😆Odpoveď na príspevok od dedosim:
@karcika8 Možno ťa teraz vyvediem z omylu, ale my… @dedosim Tyjo, nikdy som žiadnej návšteve neukazoval svoj kotol. Ani kamarátom a ani som im neposielal jeho fotky :-) Klimu hej, ale tú je aj vidieť a pýtali sa na ňu keď už ju zmerčili.Odpoveď na príspevok od edberg:
@sucho_22 Vieš čo, podľa mňa je to viac menej jed… @edberg akurát že dotáciu dostaneš len vtedy ak usporíš min 30% na energie a to len výmenou kotla i za účinnejší asi nesplníšOdpoveď na príspevok od duzu:
@edberg akurát že dotáciu dostaneš len vtedy ak u… @duzu Momentálne aj SPP má nejakú dotáciu na výmenu plynového kotla a nieje to viazané na percentuálnu mieru šetrenia energie. Nieje bohvieako veľká - ale je. Tuším do 600eur.Odpoveď na príspevok od toky1:
@dedosim Tyjo, nikdy som žiadnej návšteve neukazo… @toky1 presne ked je kotol zavretý a kúri nevidíš aj tak vôbec nič ako funguje, zvlášť splynovací , ten sa musí poriadne pritiahnúť a nemôže sa otvárať hocikedy, ja neposielam žiadne fotky , všetko sa dá dohľadať na jednotlivých stránkach foto i video i s popisom, pokiaľ nebol internet museli byť návody popísané detailne, dnes si pozrieš na int. ako čo vymeniť takmer na všetkom