Aké máte skúsenosti s komínmi Tuma?

Aky mate nazor na tieto kominove systemy, pripadne osobne skusenosti? http://www.krby-tuma.sk/novinky-najla...
Odpovedať
No, vidim, ze nikto nic, tak asi bereme Leirer....
Odpovedať
nam projektant navrhol Schiedel dvojprieduchový a zohnali sme Quatro Spišská Nová Ves, maju ho viaceri znami a su s nim spokojny, dvojprieduchový 8,4m vysoky , jeden prieduch šamot na krb, druhy nerez na plyn vyšiel cca 1000,-- € a kvalitou ze je dobry.
Odpovedať
skorpionka34 - ja som kupoval od nich komin na krb. 7,5m vyska, jednoprieduch, 45° koleno. Jediny rozdiel oproti inym je ze izolaciu tvori perlit a nie vlna. Bol to moj prvy komin, ktory som staval (dufam ze aj posledny) takze neviem kvalitu a presnost tvarnic porovnat s inymi, ale zasadny rozdiel oproti Schiedelu som nezaznamenal.
Odpovedať
presne a ten rozdiel v cene je dosť veľký. jedine ten perlit.. aj my sme sa troška pozastavili nad tým... ale sme ho napriek tomu vzali podla odporučania tých čo ho už maju.
Odpovedať
Aby krbová vložka mala dobrý ťah, tak napojenie musí byť pod 45 stupňovým uhlom a priemer prieduchu 200 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
s tym 45 st. napojenim suhlasim ale nechapem preco by musel byt priemer samotovej rury 200 mm. Ked je na vlozke vyvod napr.150, tak je najlepsie dat komin 160, zbytocne vrazat peniaze do 200. Tu robi dost ludi chybu, ze si nepremyslia vopred, co chcu mat na komin napojene a vacsinou na radu projektantov "odbornikov" davaju zbytocnu 200-vku a potom spekuluju s redukciami, ktore mimochodom tahu tiez velmi nepridavaju...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?