Zas tá blbá čistička

Čauko. Najnovšie sa mi stalo v čističke, že ten priestor, kde pritekajú sračky, do neho ide taká sivá HTčkova rúra (jak bežne odpadove rury) a ešte pred pár dňami, počas toho, jak šlo dúchadlo, tak prelievalo vodu zhora na tie sračky. Lenže zrazu to prestalo, nejde z toho nič, necítim ani tlak vzduchu, keď dám pod to ruku. Kvôli tomu sa mi teraz pomalšie rozkladá (ak sa vôbec rozkladá). Netuší niekto, aký zas môže byť problém? Mráz sice je, ale v čističke ani náznak po zamrznutí, okrem toho tá sivá rúra nasáva zdola, ak sa nemýlim, takže určite žiaden mráz, ani ľad tam nemôže byť problémom... čo sa mohlo stať a ako to zase spojazdním bez toho, aby som musel celú čističku vyčerpať a v gumenom obleku vliezť dnu do nej?
Odpovedať
a dúchadlo finguje správne ? ...na dúchadle sa vymiena membrána ak sa poškodí, životnosť cca 2-6 rokov, alebo či nemáš zapchatý prívod vzduchu do jednotlivých komôr ....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

Čauko. Najnovšie sa mi stalo v čističke, že ten p…
@arcticcode ty nevieš, na diaľku ti možno niekto poradí, čo servis? aquatec.sk také veci vie riešiť - na svoje výrobky. Ja na moju nedám dopustiť, aj keď mi raz za polrok zaberie 1/2 hodinu práce údržba.
Odpovedať
Duchadlo funguje normalne. Cisticka v prevadzke od maja 2023. Kupil som si gumene rukavice, odpojil koleno a zistil som, ze voda v tej rure je, ale tlak je slaby, ze vodu vytlaci len do vysky hladiny v cisticke, cize poslednych cca 30cm nevytlacilo. Zavolal som predajcovi a on mi poradil, ze bude zabity pritok. Najlepsie spatne prefuknut.abo vodou precitit z hadice (hadicu sturit do toho HTcka). A ze mam otvorit stredny ventil naplno, nech tam ide plny tlak. Tak som urobil a trosku slo, ale len po otvoreni ventilu. Tak som to zapchal rukou, ze sa vytvoril tlak a jak som ruku otvoril, vyprskol gejzir plny bordelu (stara kukurica a tak) a odvtedy ide jak pan 🤣🤣🤣 takze uz vsetko ok
Odpovedať
Profilova fotka

Duchadlo funguje normalne. Cisticka v prevadzke o…
@arcticcode kontrolovať kal, nemusí stačiť len odvoz technikom
Odpovedať
Profilova fotka

Duchadlo funguje normalne. Cisticka v prevadzke o…
@arcticcode neviem ako mas nadstavene duchadlo ... podaktori maju na cyklovanie raz ide raz nie a netusim kvoli comu okram ispory energie. Ja som mal kedysi cisticku od aqatqcu a pri cyklovani sa mi tlak nerozdelil do jednotlivych vetiev ale najlahsou cestou unikal vzduch. Vzdal som po tyzdni cyklovanie a dal open furt poriadne nastavil prietoky vzduchu a bezala dokonale roky. Aj sa zastavil technik ked isli okolo a boli nadseny ako fajne to ide. Totizto vypnutim zacne sadat kal a ten ti upcha mamutku to je ta seda velka rura a vzduch to potom nepretlaci.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@arcticcode neviem ako mas nadstavene duchadlo .…
@wolodymyr Hej, toho kalu tam je hojne. Normalne vidno jak sada keď dofuka duchadlo. A vieš, ono sa ti stane pri umyvanie riadu, kde tu ti dajaka rezanka ujde do odotku, alebo kukurička a pod... ono sa to tam hromadi a hromadi a potom zapchava. Často sa mi stava, že mi zapcha odtok až tak, že sa prelieva potom zhora do tej rury a hladina v čističke neumerne vystupi. To sa mi stava asi tak raz za tyždeň.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?