Zamietnutá výstavba ČOV zo SVP - čo sa dá robiť?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Dobrý deň, zamietli nám ČOV zo SVP, dôvod: "vodný tok je podľa našich poznatkov veľmi málo vodnaty, a v časti roka aj bez prietoku". Rovnako sa ani úradníčka vyjadrila, že nepovolí ani čov so vsakom. Keďže ešte nebyvame, nevieme posúdiť či je to naozaj tak.. ale keď si predstavíme aké problémy nás čakajú pri objednávaní vývozu žumpy, tak nie sme vôbec nadšení (okrem toho že by sme radšej mali ekologickejsiu verziu). Máte niekto skúsenosť, či sa dá toto nejak s úradmi doriešiť, možno aby si prišli ten rok naozaj overiť, alebo neviem, nejaké "páky" na to, aby nám tu čov povolili?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@tomas027 moc komplikované. " vyústená do betonobej nádrže" nie je žiadne riešenie, ak stým súhlasilo ŽP, tak tomu nerozumejú. Už som také rozhodnutie videl, ale tam bol dodatok "odvoz na verejnú ČOV" , čo je rovnaký výsledok ako žumpa. Teraz, po tlaku EÚ, je obdobie, že sa majú majitelia prihlásiť na ŽP a dostanú nové rozhodnutie o používaní kde sú určené iné hodnoty (miernejšie) a aj iný počet odberov. Z MBČOV vyteká voda zbavená organických nečistôt, preto nezapácha, ale nedokáže odstrániť nerozpustné látky a tie "vidíte". Tie už okrem toho, že obsahujú fosfor , už nie sú škodlivé a do vsaku môžu ísť. Riešením je častý odber kalu z ČOV ale to je neekonomické, na FB je príspevok kde s apostup odoberania kalu bez zásahu majiteľa a potreby technika dá urobiť automaticky. https://www.facebook.com/photo?fbid=1...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@tomas027 moc komplikované. " vyústená do betono…
@jan45 Viem, je to komplikované no na ČOV nemám riešenú štandartne nakoľko nemám v okolí recipient. Žumpa bola predovšetkým riešením kvôli výstavbe a následnej kolaudácii RD, nakoľko ak by som povolenie na ČOV riešil súčasne s domom trvalo by to roky a s neistým výsledkom. ČOV som dal ako medzičlánok aby som sa vyhol zápachu zo žumpy a zároveň aby som získal úžitkovú vodu. Aktuálne ju dávam aj čiastočne vyvážať nakoľko takúto spotrebu úžitkovej vody nemám no vzhľadom na cenu vývozu by som to radšej využil na pozemku vo výraznejšej miere a chcel by som ju priviesť do použiteľnejšej podoby. Myslíte si že výstavba vertikálneho filtra by mi niečo riešila alebo túto funkciu už vykonáva MBČOV?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?