Zdravim, vyskitol sa u mna taky zahadny problem. Minuly tyzdem so si robil vonkajsi odpad, cize mal som uz davnejsie vyvedenu ruru 125 z domu asi 2m, tak som to v tom mieste vykopal a napojil som este dalsie 3m do septiku. Vsetko fungovalo az do stredy, kedy som si v mieste napajania vsimol mokru zem (asi ako ked sa vycuras 🙂 ) potom vo stvrtok to bolo asi dva krat vacsie, tak dnes som sa rozhodol ze to znova odkopem a pozriem ci mi to tam neprasklo alebo co, lebo dnes rano bolo vlhke okolie zhruba 1,5 metra. Miesto napajania je asi 50cm pod zemou a ked som to odkopal, zemina bola sice vlhka, ale z rury netiekla ani kvapka, splachoval som asi 10 krat, dokonca som napustil aj plnu vanu, nic doteraz je to odkopane a nic. Rura ma normalne strkove lozko a na spoje som si daval pozor. Vodovod mi tade nejde a aj tak som kontroloval vodomer ci sa netoci. Nechapem co to moze byt, sa to normalne bojim zasypat. Za kazdi radu budem vdacny.
@xanderhell Treba analyticky hľadať zdroj, odkiaľ sa tam mohla vziať voda. Napr. mohlo tam nakvapkať niečo zhora? Napr, nie je tam nejaký presah strechy? Nebolo na tom mieste niečo položené? Raz tu bola téma, kde tiež bol fľak na betónovom potere a pravdepodobne to bolo z vedra položeného na betóne.
https://www.modrastrecha.sk/forum/kur...
My to miesto nevidíme (aspoň fotku si mohol dať), nevieme si ani predstaviť, aký veľký a mokrý bol ten fľak, takže bez bližších informácií ti asi nik neporadí.
Možno si len manželka z teba robí srandu a ráno tam vždy vyleje pohár vody, aby si sa čudoval....
@chrobak7 No ved vravím, dnes už to malo priemer 1,5 metra, ak by nato pršalo zhora, bolo by vidno ako voda tečie po zemi, lebo to nieje na rovine, navyše, tam žiadna strecha nieje, keď prší, tak tam prší všade.
Ešte ma napadla taka blbosť, mám dosť studenú vodu, nádržka na wc sa mi po spláchnutí orosí tak, že na zem nakvapká deci vody, tak ma napadlo, že sa mi orosí aj rúra, a keďže je zem zohriatá, tak preto to tam zvlhne, ale prečo len tam, kde som spájal rúry a nie inde, tak možno ta vlhkosť neprejde cez zhutnenú zeminu, ale len tú, čo som rozkypril, ale to už je riadna konšpiračná teória 😄
Skúsim dať na vrch rúry polystyrén, zasypem to a uvidím
@xanderhell ja mam na pozemku take vlhke miesto, sice ked je dlho teplo uz tak vyschne, ale ked je vsetko ostatne suche tak tam je stale vlhko az blato take slabe, je to asi 1x 5 metrov, nieje tam absolutne nic, nic sa tam nerobilo, ale hlavu si s tym nemalem 🙂 a ani ty si nelam ked si skontroloval ruru, a keby ti kvapkala rura co ide do septiku tak co? kaslat nato o nic nejde
to s tym kondenzom radsej zmaz zo spravy 😄