Tečie odpad pod poterom

Čaute, Dnes som si všimol že mi tečie voda do pivnice po kanalizačnej rúre. Pravdepodobne niekde povolený odpad. Objednal som si endoskopicku kameru aby som zistil kde je chyba. Moja otázka ak by bolo niečo zle (povolený, zlomený spoj pod poterom predpokladám že sa musí vysekat dlažba,poter, a okolo rúrok podlahového kúrenia opravít ten spoj. Ja sa len modlím aby to bol spoj ktorý ide po vonku resp len vyskocena odpadova rúra. Každopádne ak by bolo pod poterom aký je postup?
Odpovedať
@mischo1990 Vysekať, opraviť, zaliať.
Odpovedať
@mischo1990 Ak bude priamo pod poterom, stečie do najnižšieho bodu a bude vzlinat do poteru. Veľmi pomalý odpar, možno ani nezistíte, ak sa to neprejavi na krytine. Ak bude až pod EPS, taktiež stečie do najnižšieho bodu a vyvzlína stenou nahor. Toto som už riešila pred rokmi.
Odpovedať
@mischo1990 Nie je problém opraviť, nech už to je kdekoľvek.... najťažšie je zistiť presné miesto 🤔 Rozpojená - vyskočená rúra by bola pre Teba ešte šťastím v nešťastí, lebo toto zbadáš endoskopicky, ale prasklinu len ťažko.
Odpovedať
Profilova fotka
@mischo1990 endoskopia, pri vertikalnych rurach je to vacsinou len vyvlecena rura (tzn. ze to bolo zle vyriesene =prichytenie) a niekedy staci ruru dole rozrezat a pod endoskopickou kontrolou skusit znovu nastoknut. Ak je to v poteri, len postup zhora. Ak je prasklina, este tak existuje sanacny rukav alebo finsky system SprayPoxy. v BA je firma, co to robi...
Odpovedať
@mgx tak problém vyriešený. Problém bol za sadrokartonovou stenou. Musel som vysekat dlažbu a chlapci čo mi obkladali kúpeľňu v pivnici a robili sadrokartón navrtali sroby do odpadu a do rúry na vodu. Odpad opravený ešte prespojkovat rúru na studenú vodu.
Odpovedať
@mischo1990 chlapcom by som to dal k nahrade....
Odpovedať
Profilova fotka
@mischo1990 ako vidim trafili presne, a hned 2x 😄
Odpovedať
@mischo1990 Šikovní majstri.... Tak to dopadne, keď si neoznačia pred prácou miesta, kde nemajú vŕtať. Mne uchytávali na stenu expanznú nádobu a prevŕtali sa aj so skrutkami do púzdra na posuvné dvere. Keby sa dvere osadili, všetci by sa divili, prečo nejdú otvoriť. Normálne v púzdre bolo vidno 3 obrovské skrutky. Ani im nebolo divné, že vŕtajú. vŕtajú .. a zrazu im skočí vrták do priestoru (že nič nevŕtali). Nepozreli sa, prečo je tam priestor. Nádobu potom museli premiestniť na vedľajšiu stenu.
Odpovedať
@epto pridu si to opravit. Poznam tych chlapov nemam nejake tazke srdce na nich. Robia dobru robotu. Holt aj majster tesar sa utne….
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?