Skúsenosť so žumpou

Dobrý deň, som tu nový člen, prečítal som tu dosť diskusií a rád by som trochu "oživil" tému žumpa. Máte niekto aktuálnu skúsenosť s firmou zumpy-nadrze.sk z Prešova ? Viem, že predávajú poľské žumpy, no píšu, že robia jednoliaty spodný diel a najnovšie aj celá žumpa odliata z jedneho kusu. Pár ľudí písalo spokojnosť, no boli to staršie príspevky. Preto ma zaujíma terajšia nedávna skúsenosť s touto firmou, prípadne inou tu na východe ponúkajúcou betonové žumpy. Potrebujem ju do okresu Trebišov. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mariann31 najskôr si pozrite, kam budete žumpu vyvážať, potom sa spýtajte koľko to stojí a možno začnete uvažovať o ČOV, doporučujem koreňovú. A asi žumpy sa sa lejú v kuse, pri výrobe majú dno navrchu.
Odpovedať
@mariann31 Tiež som riešil teraz tento problem a rozhodol som sa pre čističku. Pokiaľ budeš s výtokom zalievať "trávu", teda nebudeš riešiť odtok do potoka, ani trativod, tak ti netreba ani žiadne povolenia okolo toho 🙂
Odpovedať
@arcticcode ČOV bez žiadneho povolenia "okolo toho" 😄 😄 ty si fakt Ďalší srandista. (Človek až začína mať paranoje, že len čo jeden odíde (Tomáš) príde druhý)
Odpovedať
@palo18 Čo konkretne sa ti nepači? Pri domovej ČOV máš tri možnosti 1. Vypúšťať do potoka 2. Vypúšťať do trativodu 3. Zhromažďovať napr. v 1000l nádrži a polievať s tým rastlú zeleň. Pri prvom spôsobe potrebuješ projekt vodnej stavby, vyjadrenie životného prostredia, súhlas správcu potoka a kopec iných debilín, čiže to môžeš používať tak o rok, aj to len ak ti všetko dovolia a nebudú robiť trable. Dobreže od teba nechcú vzorku moču a stolice. Vôbec nevadí, že dzedko s babku dva domy vyššie púšťaju normálne bezbožne celé šulky do potoka. Proste splachne a šup hovno do potôčka. Pri druhom spôsobe potrebuješ hydrogeologický posudok či čo, čo zas stojí 400€ Pri treťom spôsobe vraj celú vodu zožere rastlá zeleň, takže nepotrebuješ nič. Čo zle som napísal? Je to tak, abo neni? Teraz hutor, priznaj še 😄
Odpovedať
@arcticcode Pri treťom spôsobe VRAJ celú vodu zožere rastlá zeleň, takže nepotrebuješ nič. A len tak úplne na okraj. Každá jedna ČOV potrebuje projekt, povolenia. To aké nakladanie s prečistenou vodou budeš mať ti práve určia. Čiže všetko si vo svojom prvom príspevku napísal, zle.
Odpovedať
@palo18 Nech sa ti páči: https://www.ekotovar.sk/rady-k-cov/ak... zdôrazňujem najmä tento odsek Takéto využívanie vody z ČOV má výhodu v tom, že sa tým podstatne zjednodušuje legislatíva. Nie je potrebné zháňať žiadne povolenia, pretože ak je voda vyčistená a následne využitá na zálievke pozemkov, nejedná sa o vsakovania do podzemných vôd. Rastliny totiž túto vodu z 100% využijú v orničnej vrstve. Takže daj tvoj dôkaz toho, že hovorím zle, chlapče!!!
Odpovedať
Lenže nie v každom prípade je čovka povolená. Nám bola zamietnutá hneď na úrade, takže bohužiaľ sme zatiaľ pokiaľ sa obec nedokope k dorobeniu kanalizácie ostali len so žumpami
Odpovedať
@lubica_44 Hmmm no tak tu na okoli nikto žumpu nema, pokiaľ viem... Dedkovia a babky, čo to neráčia riešiť, púšťajú šuľky rovno do potoka, tých to netrápi... susedov, čo som sa pýtal, tak majú nejaké prepadové šachty a ten sajrajt potom dajako vynášajú, alebo čo... Ale proste grc. Takže si myslím, že dať si čističku, je lepšie, ako to len tak naverímboha púšťať na ulicu, ako v londyne počas cholerovej epidemie, nie?
Odpovedať
@arcticcode to zbytočné s tebou, ujo. Kde konkrétne tam je napísané že netreba podávať "Žiadosť stavebné povolenie na domovu ČOV"? No nikde! A to čo táto žiadosť musí obsahovať sa dočítaš na MINV a nie na eshope. 😎 Ale v pohode, veď ty sa pýtaš či sa nedá vybrať krídlo na fixnom okne z úplnou vážnosťou, takže verím tomu že aj toto berieš úplne vážne a si presvedčený o svojej pravde, maj si ju.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 pripájam sa, súhlas @lubica_44 Postup je : podľa § 28 V.z. požiadate o vyjadrenie , tam napíšu podmienky, ale povoliť musia.
Odpovedať
@mariann31 zdravím, ako ste to nakoniec vyriešili? Kúpili ste od tejto firmy? Ďakujem za info
Odpovedať
@andrew26 zatial som nekupil, nakolko este nemam pripraveny vykop atd... Ale kupovat budem pravdepodobne z tejto firmy, nenasiel som zatial nic "lepsie" na vychode a nedostal som ani prinosne odpovede tu.... Este som ani na firme nebol pozriet produkty a jednat o cene za doboz atd 😁.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mariann31 vďaka za info, keby si mal nejaké nové informácie tak mi kľudne napíš, ďakujem
Odpovedať
@mariann31 jaaaj tak , som si myslela, že už máš aj od nich nejaké to info. Akú veľkú budete vlastne brať?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?