Ako je to so sedymi rurami v dome? My sme ich tam totiz dali a teraz nevieme ci sme neurobili velku chybu. Kazdy hovori inak a mame velke pochybnosti. Ma s nimi niekto skusenosti. Ma ich niekto v dome? Ste spokojni?
do základu by mali ísť oranžové, sú pevnejšie ak by náhodou niečo v zemi "sadlo". šedé potom radšej tie s menším priemerom. ale keď už je to tam, nič nenarobíš, len veriť, že vydržia ;-)
tiez máme šede odpadove rury všade,to by mi ani asi nevadilo,ak je to dobre urobene a obsypane pieskom musi to byt OK,dôlezitejsie asi je,ci su to hrdla s gumickami,alebo nahrievane a lepene spoje,mne urobili aj tak,aj tak,musim uz len verit,ze bude vsetko OK,ale ked je to v zemi a nehybe sa s tym,musi vydrzat.Ak sa mylim,nech ma niekto opravi.Foto v albume
Ďakujeme vam vsetkym za odpovede. No fakt nam teraz ostava len verit ze sa s nimi nic nestane....No a myslim, ze su ulozene velmi dobre....no cas ukaze... ;-)
je to tak, že tie oranžové sú určené do zeme, a tie šedé sú určené dnu do stavby... čiže kanalizácia mimo domu po dvore, proste v zemi, tam majú ísť oranžové, v dome šedé... tak žiadnu paniku.
nam dal majster sedu ruru do zakladov na kanalizaciu, tiez mam pochybnosti, ci je to dobre. Vravel, ze je pevnejsia,ako oranzova. Neviem, co si mam o tom mysliet.
Šedé rúry z PVC by sa nemali na kanalizáciu v dome už dávať, pretože majú tenšiu stenu a tým aj nižšiu teplotnú odolnosť . Pre uloženie do zeme tiež nie sú vhodné, pretože nemajú dostatočnú tuhosť. Takže pod základovú dosku inštalovať iba PVC kanalizačné rúry (oranžové) a na zvislú kanalizáciu v budove (nie pod základovú dosku) PP šedé odpadové hrdlované rúry. Ak ste nainštalovali šedé trubky, určite to už netreba riesiť. Ak je kvalitne prevedená montáž (zaručená tesnosť a zhutnenie okolo rúry), aj šedé rúry budú plniť svoj účel.