Rieseniu odpadu v starsom RD

V prvom rade sa chcem ospravedlnit za laicke otazky, ale chcel by som pochopit ako je rieseny odpad v rodinnom dome. Z projektovej dokumentacie nie som o nic mudrejsi a vobec nemam predstavu o tom ako co funguje a ci nahodou nemame problem. Pred par dnami sme si vsimli mokru podu na jednom mieste, napriek tomu, ze bolo sucho a poda vsade v okoli bola sucha. Napadlo mi, ze nam tecie vodovodne potrubie, pripadne kanalizacia. Vedla miesta s vlhkou podou sa nachadza takato "sachta" a ja uprimne netusim ako ma tato sachta fungovat. Je v poriadku, ze je takto zatecena alebo mam nieco upchate? Co su 3 cierne "hadice" a to v strede je vodovodne potrubie (vodovodnu sachtu mame na inom mieste na pozemku). Okrem tej vlhkej pody sme s vodou ani s odpadom problemy zatial nemali, ide o cca 15 rocny dom, takze postupne riesime vsetky problemy, ktore sa objavuju. Pri preberani domu sme do velkych detailov nesli a vobec mi nenapadlo sa na nieco taketo pytat. Tato sachta bola zarastena a doteraz som ju uplne ignoroval. Sme pripojeni na vodovod/kanalizaciu, iba dazdova voda je riesena trativodom. Vdaka za kazdu dobre mienenu radu/vysvetlenie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od strmat:

V prvom rade sa chcem ospravedlnit za laicke otaz…
@strmat Je to šachta tlakovej kanalizácie, na plote je ovládacia skrinka, v šachte je čerpadlo , tlačí vodu do verejnej kanalizácie. To mokré vyzerá byť na trase, ale aj keby to tieklo, nič sa nedeje, stromky sa v suchu potešia. Zistíte to ťažko, pretože v potrubí je voda len počas prečerpávania a to býva niekedy aj raz za pár dní. Pozrite, či tá oranžová rúra nie je dažďová, počas búrky by čerpadlo išlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@strmat Je to šachta tlakovej kanalizácie, na pl…
@jan45 dakujem velmi pekne za vysvetlenie, dava to vsetko zmysel 👍️
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?