Odpoveď na príspevok od adidasko1:
Ahojte Ja si už tiež neviem veľmi s tou našou či… @adidasko1 Ahoj, ako dlho si cisticku neodkaloval. Tvoj prípad je jasný vela kalu, ten kolac co sa ti robi v poslednej komore je určite asi 10 cm hruby ak nie viac. Celu cisticku by som vytiahol , nemusis az po dno ale co najviac + vyvapkovat. Ked je v cisticke velke mnozstvo kalu zacne sa dusit a nepomoze ti ani pridavat vzduch.Odpoveď na príspevok od adidasko1:
Ahojte Ja si už tiež neviem veľmi s tou našou či… @adidasko1 fuuu tak to teda nie je bohvie co, aj ste si ju dali vytihanut? je to nejaka doba, tak by ma zaujimalo, ci ste to dostali nejak do normalluOdpoveď na príspevok od adidasko1:
@backo15 @vladas1026 Pod kontrolu ju zvyjnem dos… @adidasko1 Toto cisticka od aquatecu nebude urcite, jedine zeby zacali vyrabat novy model :-) Neviem ci je uplne spravny tvoj postup odkalenia, ked zoberies dve vedra kalu a vytiahnes zbytok, ci nahodou nemoze dojst k znacnemu poklesu bakterii a nasledne potom k porblematickemu fungovaniu... Kazdopadne, ak nieco nefunguje tak ako ma, otazky by som smeroval na vyrobcu resp dodavatela.Odpoveď na príspevok od adidasko1:
@vladas1026 ahoj kazdy rok odoberiem dve vedra ka… @adidasko1 ak som to spravne pochopil, odoberies dve vedra kalu, vytiahnu ti uplne celu cisticku (každý prepad ???) potom vezmes ten kal a vrátis ho do prvej komory ??? ... máš na čističke aj časovač alebo ide non stop ? čo sa týka kalu, máš ho až v poslednej časti čističky co je neprijatelne, tam ma byt už len voda ... ty to máš proste plne ťažkeho kalu... fungovala ti čistička prvý rok bez problemov ?Odpoveď na príspevok od vladas1026:
@adidasko1 ak som to spravne pochopil, odoberies … @vladas1026 tuebo ide nonstop. Ano spravne si to pochopil. Musim sa s nou cas od casu hrat aby isla dobre, ale pravdupovediac ja som v tej poslednej casti nemal nikdy ze cistu vodu ako by malo byt, ale nemal som tam ani kolac... takze asi podla pocasia funguje.Odpoveď na príspevok od adidasko1:
@vladas1026 tuebo ide nonstop. Ano spravne si to … @adidasko1 Koláč v dosadacke je mŕtvy kal , resp taký ktorý sa nedostal späť na začiatok procesu, baktérie sa udusia ( tam nie je kyslík ) a kal následne vypláva hore ... Môj návrh , odober aktívny kal, vyčistí, naplniť vodou, pridať aktívne baktérie na štart a nastaviť vzduch . Pozor na prúdenie pred dosadackou, ak ti prejde veľa Kalu do nej vždy sa vrátia do tohto stavu . Kal nebude stíhať sadat ku dnu a časom začne plávať. Opravte ma ak sa mýlim ... Myslím že technici robia školenia nesprávne , resp tak aby sa mohli vždy k svojmu zákazníkovi vrátiť ... 🫣Odpoveď na príspevok od vladas1026:
@adidasko1 Koláč v dosadacke je mŕtvy kal , resp… @vladas1026 Ja mám 3 komorovu od aquaflot , zajtra spravím foto a foto vody a hodím to sem. Respektívne jednu mám , pripájam obrázok. Zašpinenie bokov je z obdobia kedy som ju spoznával, u mňa technici nikdy neboli. Používam časovač 2on 8offOdpoveď na príspevok od vladas1026:
@adidasko1 Koláč v dosadacke je mŕtvy kal , resp… @vladas1026 skoda, ze si az z Nitry pozval by som ta na kavu a nastavili by sme 😁 neviem preco sa dostanem stale do takeho zvlastneho stavu... aj ta zberna nadoba bola kedysi uplne v pohode a teraz je aj tam na vrchu kolac. Planoval som zo stredu zas odobrat dve vedra a zvysok dat vytahat aj cov aj zbernu nadobu a spustit to na novo... dakujem za Tvoje postrehy. Musim docielit taku vodu, ktoru mozem niekam aj vypustit aby to aj nezapachaloOdpoveď na príspevok od lietadlo23:
Dobrý deň, neviete mi niekto poradiť, kde je prob… @lietadlo23 Tak ako písal Jan45 ČOV by sa mala spoň dvakrát - trikrát ročne odkaľovať pretože ak baktére vymierajú a potom čovka nepracuje správne. A to aj vtedy ak je menej kalu. Vypni na dve hodiny vzduchovanie, nech sa usadí kal, potom tam daj ponorku a stiahni asi pol metra dole, pritom pomaly posúvaj ponorku po dne. Doplň vodu, nechaj stále bežať vzduchovanie pár dní. Samozrejme treba čovku kŕmiť - nemala by byť poddimenzovaní ani predimenzovaná. Baktérie sa obnovia, ale trvá to pár dní, treba do nej ..dávať biologický odpad. Ak by si ju napríklad úplne vypustil, po naplnení vodou potrví aj tri štyri týždnem kým sa z výkalov rozmnožia baktérie pri neustálom okysličovaní.Odpoveď na príspevok od adidasko1:
Ahojte Ja si už tiež neviem veľmi s tou našou či… @adidasko1 Podľa mňa tam máš rozmnožené nezdravé vláknité baktérie. Ja som sa ich zbavil behom asi troch štyroch dní (Starý Aquaflot, neustále okysličovanie). Zarobil som do ručného postrekovača savo s vodou a tým som postriekal ina zhora !!! penu, ktorá sa okamžite strácala. Toto som robil asi trikrát denne. Ale iba na penu, nevylievať roztok alebo Savo do čovky, zničil by si si zdravé baktérie.