Prestupy ležatej kanalizácie cez dosku

Ahojte. Ako ste riešili prestupy kanalizácie cez dosku. Mám ich (všetko 110tky) nachystané ako zapustené pod úrovňou dosky, trochu mám obavy, že bude komplikované urobiť hydroizoláciu (aj kôli radónu), ale zas je tam slušný priestor. Ale stále premýšľam, či nevytiahnut hrdlá cca 5cm na úroveň dosky... Doska ešte není zaliata.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Ahojte. Ako ste riešili prestupy kanalizácie cez …
@frantisekca skus najst nieco taketo https://cdn1.idek.cz/dek_sk/document/...
Odpovedať
Nechaj hrdlá radšej trochu pod úrovňou dosky, ako 5 cm nad. Keď bude treba trošku uskočiť či vsadiť hneď odbočku. Prestup doizoluješ, keď sa budú ťahať rozvody...
Odpovedať
@dedo758 Nechám to teda ako mám pripravené. Akurát tam dám kusy 200ky... @stefanby Tie manžety sú fajn, len tá cena je mimo, to neakceptujem. Za to by som mohol mať kvantum inej, možnosti izolácie. Sú dostupné kruhové uzavreté manžety (napríklad Topwet) v cene cca 10€/ks, čo už je zaujímavejšie. Alebo Lepenka v prášku atď.
Odpovedať
Pred betónovaním obal rúru, čo bude v platni, nejakou penovou izoláciou, nech si pekne dilatuje a hrdlá rúr zazátkuj a nechaj centimeter pod vrchom platne. Keď betón vyzreje, ľahko ich nájdeš poklepom. Alebo si ich stredy zaznač do výkresov, ak nie sú vyvedené presne podľa projektu...
Odpovedať
Profilova fotka
a nenechajte sa strašiť radónom, to platí pre pivnice.
Odpovedať

@dedo758 Nechám to teda ako mám pripravené. Akur…
@frantisekca jasne, tiez som tu cenu neakceptoval, tak som to riesil inak, ale narazil som na to.... 200vku nedavaj, obal to mirelonom alebo bublinkovou foliou
Odpovedať
@stefanby Mirelon 3mm som kúpil už dávnejšie, 10bm 😂, neviem na čo mi ho toľko bude... Tie 200ky rúry mám, sa mi tam 4bm váľajú, nemám pre ne uplatnenie, tie som dával na prestupy. @jan45 Ten radón, to je jedno s druhým, ako prílepok. Keď sa spoľahlivo vyrieši hydroizolácia, tak ako bonus môže byť aj ten radón. Ja viem, v mojom veku už je to jedno 😁. Čističku budeme riešiť cez leto, takže už na jar si to musím naštudovať, ale ešte cez zimu tie úradne veci doriešiť, keďže bude nejaký voľný čas.
Odpovedať

@stefanby Mirelon 3mm som kúpil už dávnejšie, 10…
@frantisekca no ale ked das tu 200vku okolo stupajucej 110 tak tam budes mat 45mm miesta na stranu a musis to niecim vyplnit, co nesadne a umozni dilataciu odpadu. A aby sa ti tam nezlomila HI... ked das mirelon, naprikald ah dvojmo, tak je to dostatocne a vies dat aj HI rozumne. Ta 200vka je tam skor na skodu - podla mna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?