Poškodenie žumpy

Pozdravujem, dnes mi boli vyťahovať žumpu. Žumpa má 10m3 a je dvojkomorová, po vyťiahnuti mi volali že stredová predelovacia priečka praskla prikladám foto. Úplne je vyhnuta-poškodená. Otázka znie čo teraz? Oni tvrdia že z ich stranu pochybenie nevidia. Pred ťahaním boli informovaní že žumpa je predelena a má 2 komory. Človek čo to ťahal vytiahol najprv jednu časť úplne do spodku a podľa mňa tlak vody z druhej komory poškodil tú stredovú priečku. Mal to ťahať postupne a nie naraz len jednu časť. Diky za rady a riešenia
Odpovedať
Profilova fotka
@peter245 rada je dohodnut sa na oprave. Velmi by som nevyskakoval, lebo ak nemas dokaz o tom, ze si chcel nejakym sposobom cerpat 2komorovu zumpu, je to slovo proti slovu. Dalsia vec je, ze ak zistia, ze tam mas trativod (co ma 99% ludi s 2komorovou zumpou) , tak nebudes platit opravu zumpy radovo v 100kach, ale budes mat potahovacky na OUZP za znecistenie vod. Samozrejme, ak trativod nemas a obsluhu si poucil a vies to dokazat, naklady na opravu nesie ona.
Odpovedať
to vytlacili betonovu stenu ? ako este by som to cakal od nejakej lacnej plastovej, ale aj tie plastove kvalitnejsie kratkodobo znesu kym by vycerpali aj druhu komoru ... takze ak beton, tak by som ocakaval, ze sa bude dat pouzivat separe ... inak, ja do buducna kazdemu co to cita, riesit 2 nadrze a prepojit si ich podla potreby ... tiez tak mam ... kusok drahsie, ale istejsie riesenie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@peter245 rada je dohodnut sa na oprave. Velmi by…
@mgx človek vedel o Tom že je 2 komorová, žiadny trativod nemám, pravidelne sa dáva vyťahovať už asi 20x ju ťahali. Človek mi sám od seba volal že pri ťahaní druhej komory počul ranu a zbadal ako to prasklo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter245:

Pozdravujem, dnes mi boli vyťahovať žumpu. Žumpa …
@peter245 prvýkrát vidím dvojkomorovú žumpu, tak čítam na čo to je a píšu že vhodné aj pre dvojdomy. Čiže by to malo zvládnuť aj keby je jedna časť prázdna, keďže nie vždy rovnako asi budú vyťahovať žumpu. Neuvádza výrobca či je možné zaplniť iba jednu komoru? Lebo potom by to bola chyba výrobku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?