Opakujúci sa zapach z COV

Ahojte Prosím vás o nejaké tipy a rady co ešte skúsiť s našou COV.pokusim sa byť strucna:používame ju cca rok,4 členná domácnosť.jesen 2023 :na začiatku zapachala-firma tvrdila ze sa musí zabehnúť Zima2023:viac menej ok,nejako sme ju nevnímali že vôbec existuje Jar2024 :s oteplenie prišiel smrad.ako zdochlina.na prvú sme si mysleli ze vykapali baktérie,pridávali sme ale malo to len krátkodobý efekt a znova smrad.firma tvrdila ze sme to s bacilami prehnali a treba dat aktívny kal...ok,dali sme po.par dňoch fajn a po ďalších pár dňoch zasa smrad....firma ze kalovu skúšku....vyšla tak 700ml kalu v litri/hod....tak ze odkalit....po odkaleni takmer okamžite bolo cítiť zmenu.resp.necitit...Aši týždeň dva bol.pokoj a už týždeň znova smrdí....ja som.absolutne zúfalá a.ochotna ten celý bazmek vyšmarit a kupit obyč žumpu. Dúchadlá beží 30min/30min,snažím sa nárazovo neprat,denne ide max 1x umývačka 1x pracka + každý sprcha.cistiace prostriedky som všetky vymenila za eko. Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
príspevok znie ako reklama na koreňovú ČOV. Neexistuje univerzálny návod, uveďte značku , koľko osôb ju používa. Potom musíte laborovať s dúchadlom. Už prvá info o kale hovorí, že je možno preťažovaná a neudržiavaná. MBČOV treba obsluhovať a pravidelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Kks ja to nechapem preco sa to ostatnym deje asi moc do toho kafrete. Ja som mal AT06. Po instalacii napustil doplna vodou nastavil vsetky bublinky duchadlo nonstop nalial z inej cov bakterie a kedze sme tam este nebyvali tak lopatku psich hovien nech maju co papat a za 6 rokov minimalne zasahy. Sem tam nejake bacile zabit odkalenim ale inak krasa s nadherou ako to fungovalo. Ako som to dokazal neviem. Dnes funguje inde my uz mame kanalizaciu. Ale istotne by som duchadlo nechal stale bezat. Smrdi to co ide dnu takze nepozeru Alebo to co zdochlo takze nemaju co zrat. Prostriedky ziadne bio obycajny prasok na pranie a tablety do mycky akurat fixinelu sme vyradili.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Kks ja to nechapem preco sa to ostatnym deje asi …
@wolodymyr bude to použitým typom (výrobcom) čov, nezacvičenou obsluhou a aj tá "firma" o tom prd vie. Naša čov šlape už zopár rokov s minimálnymi potrebnými zásahmi. Jediný problém bol, keď sme všetci (7 ľudí) naraz užívali rôzne antibiotiká, baktérie vykapali a trvalo cca 2 týždne než sa situácia v čov stabilizovala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?