Bývame v rodičovskom dome a staviame dom v zadnej časti pozemku tohoto domu a je tam žumpa ktorá patrí k rodičovskemu domu , a ked tam postavíme dom pozemky sa predelia,a na tu žumpu by sme chceli pripojit nas nový dom a rodičovskemu domu spravit novu žumpu vpredu pri dome.Stará žumpa je vymurovana tehlami zvnutra a ma 45 rokov tak sa chcem spýtat či to už niekto robil alebo či si myslite ze sa tam da napojit a či mi ju potom skolauduju,respektive či si myslite že to vôbec niekto z kolaudujucich bude riesit ze to je stara žumpa a pozerat do nej...?
@laky44@jan45 ja som tu ale na nete uz citala ze vela uradnikov ani zumpa nezaujimala.podplatili stavbyveduceho ktory im ju schvalil a pri klaudacii sa na nu nik ani nekukol...
@twistybaby tiez sa napajame na existujucu zumpu - sama pani na urade nam to navrhla. Povedala, ze staci, ak nam da papier projektant, ze zumpa vyhovuje velkostou. Tesnost zatial neriesime - ak budu pozadovat certifikat, dame spravit, ak nie, tak kasleme na to. Od susedov nic take nepozadovali, vobec zumpu "neriesili"..
my sa ideme tiez napájat na jestvujúcu žumpu a máme to uvedené aj v projekte ,,, pani na stavebnom nám dala papiere ku kolaudácii a bola tam priložená aj skúška vodotesnosti pre žumpu a tú máme dat potvrdit projektantovi, alebo staveb.dozoru že vyhovuje a hotovo,,, viac nič nepotrebujú na stavebnom ;-) ;-)