V Trnave to urobia na hygienickej stanici. Cena sa odvija od toho, ktore udaje potrebujes mat na rozbore - ci len dusitany a dusicnany, pripadne amonne soli alebo aj dalsie veci, podla poziadaviek zivotneho prostredia na kolaudaciu.
Odkial si? Ze ktore zivotne prostredie to uz pozaduje? Nas skolaudovali bez toho a o rok by sme im vraj mali nieco podobne dolozit ... ak si spomenieme :-)
ahojte , chcem s spýtať tí čo máte ČOV, ako likvidujete odpad zo stravy. V brožúre je napísané aj ten chlapík, čo nám ju prišiel zapájať nás upozornil, že baktérie sa neznesú s odpadom z kuchyne. Ako to riešite keď vám ostane polievka, omáčka....niečo tekutejšie, čo som ja zvykla vyhadzovať do záchodu a spláchnuť? Ďakujem
velky pozor si davam len na mastne - ale to som viac-menej robila aj predtym (kedze olej sa z vody odstranuje velmi zle)
ziaden olej do odpadu - pouzity do malej flase od mineralky a do smeti, panvicu utriem pred umyvanim do papierovej vreckovky
ak je husta polievka alebo privarok, zvysok vylejem do sacku a hodim do kosa (pripadne dva sacka na sebe)
ale u nas to je malokedy, my skoro nic nevyhadzujeme, ak zostane nejaka porcia, tak to supnem do mrazaku a ked treba rychlu veceru, je to ako vyhra v lotte
je to len zvyk
ale inak normalne, aj polievku vylejem - jasne ze okrem toho, co sa zachyti na sitku v umyvadle
Janulka:
Celkovo všetko mastné dusí a upcháva čističku. Ak sa ti aj podarí tam niečo také naliať treba pridať do odpadovej vody nejaké enzýmy na rozklad tukov. Pozry článok:
http://www.enviside.sk/2011/likvid-ro...