Kanalizácia

Potrebujem si opraviť resp. premiestniť kanalizáciu a žumpu k svojej 50 rokov starej nehnuteľnosti, pretože kanalizácia a žumpa je na cudzom pozemku. Majiteľ s týmto umiestnení pred dlhými rokmi súhlasil, nový majiteľ už nesúhlasí. V obci nie je kanalizácia a tak som ohlásil stavbu kanalizácia a žumpy /8m3/ na Obecný úrad ako drobnú stavbu ešte v marci 2023. Tento OU však odo mňa chce aby som si vybavil stavebné povolenie. Začal som teda vybavovať SP avšak tento úrad mi nedal svoje kladné stanovisko k stavbe žumpy ako orgán štátnej vodnej správy, čakám naň už 8 mesiacov. Popri tom som si dal vypracovať projekt, a oslovil som množstvo úradovm, elektrikárov, plynárov a pod. Popri tomto vybavovaní som zistil, že občania tejto obce, kde neexistuje kanalizácia svoje žumpy vyvážajú len tak ku potoku občanom, ktorý má cisternu avšak povolenie na túto činnosť nemá. Zistil som, že aj Obecný úrad svoju žumpu takto vyváža, pričom je orgánom štátnej vodnej správy a týmto porušuje vodný zákon, pričom mne neumožní si postaviť žumpu. Oznámil som to aj na Okresnom úrade odbor životné prostredie, kde mi pán ing. povedal, že mám postaviť suché WC ???? Ja viem, že sme na Slovensku, ale aj tak nemá niekto riešenie na tieto nezmysly?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kufa:

Potrebujem si opraviť resp. premiestniť kanalizác…
@kufa mňa by to nasr-dilo a do týždňa by som mal žumpu. Veď ako píšeš existuje, tak by sa iba "presťahovala"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kufa:

Potrebujem si opraviť resp. premiestniť kanalizác…
@kufa ... na zachytnú nádrž pre dažďovú vodu je tiez potrebne povolenie...? Čo ja viem, ako sa tam to hov.o dostalo?
Odpovedať
Inak... pevne nervy.. máte to tam pekne "banánové"
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kufa:

Potrebujem si opraviť resp. premiestniť kanalizác…
@kufa Ahoj. Mohol by si, prosím ťa, napísať o akú dedinku konkrétne ide? Ono, mohol by to tu písať asi každý, pre prípad, že sa niekto bude niekam sťahovať, tak aby sa vyhol takejto lokalite, kde sa o chod obce stará takýto ... .
Odpovedať
V sobotu som asi 300 m od svojej nehnuteľnosti videl ako traktor s cisternou na lúke vylieval fekálie zo žumpy nejakého občana. Ďalší traktor s cisternou som videl u ďalšieho občana vo dvore ako čerpá žumpu, Urobil som si už foto. V sobotu bol vývozný deň. O mojom probléme som informoval aj zelenú linku inšpekcie životného prostredia asi pred 2 mesiacmi, informoval som aj políciu aj prokuratúru a ďalšie tzv. enviroinštitúcie, ale nikto nič neurobil. Všade som nechal na seba kontakt, ale nikto ma nekontaktoval, nikoho to nezaujíma. Dokonca som oslovil aj 4 televizie, ale nikto nič, nikto sa neozval. O prezidentke, ktorá bola v Dubaji na envirosamite písali všetky mediá. O skutočnom znečisťovaní nikto nič nechce písať. Jedná sa o obec v okrese Tvrdošín, kde tých obcí čo nemajú kanalizáciu je veľmi málo, takže je to ľahko zistiteľné, ktorá obec to je. Keby som popísal čo všetko som v tejto veci už podnikol tak by to bolo aj na 5 strán, takže končím a asi budem postupovať tak, že si žumpu jednoducho postavím a potom počkám ako mi budú chcieť dať pokutu, alebo dokonca budú chcieť aby som si odstránil stavbu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kufa:

V sobotu som asi 300 m od svojej nehnuteľnosti vi…
@kufa to už si mal spraviť dávno. Miesto špicľovania a udávania si mohol srať do novej. Keď ju budeš chcieť vytiahnuť a príde ti ten istý traktor s cisternou, tak mu ukáž tie fotky, čo si dal polícii a televízii 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kufa:

Potrebujem si opraviť resp. premiestniť kanalizác…
@kufa Ty tam máš len samé problémy ako čítam .. https://www.modrastrecha.sk/forum/vol... https://www.modrastrecha.sk/forum/poz... Nerozmýšľali ste o nejakom predaji a presťahovaní sa niekam inam? Lebo toto vyzerá byť na chronický problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?