Domaca COV bez moznosti odtoku

Ahojte, mam doma COV. Vsetko funguje v poriadku, ale mam problem, co s odtekajucou vodou - precistenou. Pri odtokovom mieste je beton, asfalt a cesta, teda minimalne vsakovanie. Celu COV polohovo zmenit nemozem bez rozsiahlej prerabky. Dobre moznosti vsaku mam cca 3 metre od cisticky, avsak je to polohovo vyssie, ako samotna cov. Dajte nejake napady prosim. Napadlo ma cerpadlo na odcerpavanie cistej vody, ale nic som nenasla vhodne. Inak neviem...dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dbs123:

Ahojte, mam doma COV. Vsetko funguje v poriadku, …
@dbs123 Na prečistenú vodu netreba žiadne špeciálne čerpadlo. Aký je tam výškový rozdiel? Ja som podobnú kombináciu k tej tvojej mal 10 rokov. Za čističkou som mal 300ltr nádrž, v ktorej bolo obyčajné čerpadlo s plavákom, kúpené v bežnom obchode za 30€ a bez problémov to fungovalo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@dbs123 Na prečistenú vodu netreba žiadne špeciál…
@stowasser a kam si to tlačil? Na povrch? Nezamrzol ten výtok ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od misko_f:

@stowasser a kam si to tlačil? Na povrch? Nezamrz…
@misko_f Výtok nezamrzol, lebo hadica výtoku bola cca 30cm pod povrchom a kedže stále pritekala z ČOVky relatívne teplá voda, tak to nezamrzlo ani počas povestného januára 2017, kedy bolo niekoľko dní po sebe -20' až -25'C. Nevylieval som to na povrch, ale prečerpával som to do neďalekej sústavy nádrží na dažďovú vodu, ktoré slúžili na polievanie futbalového trávnika.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@dbs123 Na prečistenú vodu netreba žiadne špeciál…
@stowasser ake cerpadlo si mal?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dbs123:

@stowasser ake cerpadlo si mal?
@dbs123 z Lidlu asi 300w s plavákom. Tá prečistená vida z Čovky mal v sebe minimum kalu. Pri výbere výkonu čerpadla treba samozrejme zohľadniť dopravnú výšku kvapaliny, tiež vzdialenosť a prierez hadice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?