Dažďová voda do kanalizácie

Zdravím, máte niekto s týmto skúsenosť? Sused má zo svojho domu na našom pozemku zvedenú rýnu zo strechy. Už to tam ale bude vadiť a v rámci "dobrých vzťahov" chce aby sme mu to zviedli cez našu kanalizáciu k novému RD čo máme. Viem, že sa to nesmie a sú za to pokuty. My to budeme mat poriešené tak ako má byť. Zaujímalo by ma či by v prípade zistenia a pokuty, by to chceli od neho , lebo veď je to z jeho strechy alebo od nás, že sme mu to dovolili...?
Odpovedať
Sused chce, aby ste jeho dažďovú vodu zviedli do vašej splaškovej kanalizácie? To nemá s dobrými vzťahmi nič spoločné. Chce zrejme zneužiť to, že ste mladí, neznalí a ochotní. Aj keby si ju on zviedol sám do splaškovej kanalizácie, asi by som mu dal dôrazne najavo, že sa mi to nepáči. V splaškovej kanalizácii dažďová voda nemá čo hľadať. Ak má dom postavený tesne pri vašom pozemku a bolo by to nevyhnutné, v rámci dobrých vzťahov by som mu napr. umožnil si ku vám zakopať rúru na odvod dažďovej vody, ktorú by si doviedol naspäť ku sebe na pozemok.
Odpovedať
A ste si istí, že u vás dažďová do kanalizácie nesmie? Niekde to totiž neplatí. Ak jd zákaz, v žiadnom prípade na to nepristúpiť.
Odpovedať
Pokiaľ je vybudovaná delená kanalizácia dažďová voda musí byť zvedená do dažďovej kanalizácie. V prípade jednotnej kanalizácie môže byť dažďová voda zavedená do splaškovej kanalizácie. Najlepšie je dažďovú vodu zachytávať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

A ste si istí, že u vás dažďová do kanalizácie ne…
@kejsix podľa plánu obce ju všade nazývajú ako splaškovú tak predpokladám, že oficiálne by to tam ísť nemalo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od butterfly777:

@kejsix podľa plánu obce ju všade nazývajú ako sp…
@butterfly777 v ramci dobrych vztahov by si mal sused vyriesit dazdove vody na svojom pozemku. Ako ich vyriesi, je jeho vec. V ramci dobrych vztahov mu na rovinu povedzte, ze cez vas pozemok ziadne rury nepovedu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?