Čepadlo v čističke odpadových vôd

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, chcem sa len uistit ci ma cerpadlo v COVke stale bezat. Myslim ze sa ani nevypina. Ma to tak byt?
Odpovedať
1
2
ahoj, zatial to vyzera nadejne, dostal som kladnu odpoved v tom zmysle, ze ma upozornili na nevyhody a nejake obmedzenia, ktore ked doriesim, tak by to mali schvalit. musim este dolozit vysledky HG prieskumu, ktory zatial nemam, cize este to chvilku potrva. budem priebezne informovat :) @majkoj @ninaclaudius
Odpovedať
Profilova fotka
@benco fiiiha, to som pozitivne prekvapkany :D, som zvedavy ako to dopadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@benco a prosim ta z ktoreho kuta nasej krasnej vlasti pochadzas? mate tam takych uvedomelych uradnikov, asi ako nikde ]-( (to by si zasluzili mat na vsetkych uradoch - myslim, ze by to dost pomohlo v legalizovani a minimalizovani prekopanych zump, ktore ma tak odhadom 90% starousadlikov na dedinach, kde nie je kanal)
Odpovedať
@ninaclaudius zapadne slovensko, zvysok poslem do IP..ono je to podla mna aj o dobre pripravenych podkladoch, ked im dodas nieco zmysluplne, nemozu ta len tak odpinkat. a este si neodpustim poznamku - za ten cca rok, co vybavujem veci okolo stavby mam ovela lepsie skusenosti s jednanim s uradnikmi ako s firmami :)
Odpovedať
Profilova fotka
@benco tak to ti zavidim (teda v dobrom), za tie 4 roky co sa nam nedari vybavit povolenia, som sa este s normalnym uradnikom nestretla bohuzial, tak teda nech sa ti dari ahoj :-)
Odpovedať
my sme tiež nemali nejaký zásadný problém s vybavovaním ČOV, teda v porovnaní s vybavovaním povolenia, takže mám možno posunutú hranicu
Odpovedať
Profilova fotka
@lacoj ale rec je o korenovej cisticke :)
Odpovedať
@majkoj uvedomil som si to až potom. Som zvedavý ako Vám to bude fungovať. Aj my sme nad tým rozmýšľali, ale nemáme veľký pozemok, tak sme to nakoniec nerobili.
Odpovedať
Profilova fotka
@lacoj no mne praveze nebude, lebo mne na ZP povedali, ze nic take neschvalia :), preto sa cudujem, ze inde to ide.
Odpovedať
Profilova fotka
v stredu VŠP Nitra v spolupráci s firmou zaoberajúcou sa výstavbou kčov v Čechách usporiadala seminár, kde prizvala pracovníkov ŽP a starostov . Prednášali najznámejší slovenskí a českí odborníci, vysvetlili princípy a možnosti, dúfam, že latku poznania posunuli trochu vyššie. Bol som prekvapený, že mladé úradníčky prejavili záujem a nestavali sa k problému odmietavo. Takže dúfam, že viac pokusov bude úspešných.
Odpovedať
Profilova fotka
je sice pekne, ze vysoka skola robi osvetu, ja vsak vidim problem niekde inde, mlade uradnicky by nemali prejavovat zaujem, oni by mali mat jasne stanovene normy a zakony, z ktorych vyplyva pre nich vydat kladne stanovisko po splneni vsetkych nalezitosti k ziadostiam a nerobit to podla toho, v ktorom okresnem/krajskom meste sedia na svojej stolicke a rozhoduju podla pocasia, ako k tomu bezny obcan pride, ze susedovi nieco schvalili, lebo jeho pozemok je uz za tabulou - uz je ina ves, a mne, 20 metrov od neho to uradnik zamietne, lebo vobec nevie o co ide a nechce sa mu s tym vobec zapodievat? mam sancu to vyriesit nejakym postupom na vyssi urad - argumentovat susedom? ze on ano a preco ja nie? takych pripadov su tisicky, potom to tu vyzera tak, ako to tu vyzera, slusny clovek chce riesit vsetko ako sa patri, no ale po uzasnych skusenostiach si to urobi po svojom (medzitym strati par rokov, vela nervov a este viac penazi), vykasle sa na uradnikov a vacsinou dodatocne mozno zaplati nejaku pokutu, bohuzial toto nie je riesenie, ale bezny laik asi ine nema... skoda :-( (asi je cely moj prispevok off topic, ale uz mi nedalo) pekny den prajem vsetkym
Odpovedať
Profilova fotka
@ninaclaudius no lebo susedov pozemok je asi extravilan a Tvoj intravilan a hoci su hned vedla seba podla zakona pre ne platia uuuplne ine pravidla. Ja by som Ti o tom mohol napisat roman...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj ja som to myslela ako priklad, ze sused je ina obec :-) ale ostatne plati rovnako, len teda ze ma ineho uradnika... ahoj
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?