Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
https://www.plastovenadrze.sk/ kocku, vyztuzene, … @shadowmilan idem kuk. Samozrejme, idem riešiť aj to, kam dám tu betónovú, nie je tam miesto na dve. Vybrať, odviezť...to bude tiež pálka 🤦 A mám taký tušák, že podsyp rúry frakciou 1-4 je v ilovitej pôde "krasna" drenaz, cez ktorú tečie voda rovno k žumpe. Taktiez výkop na kábel a aj vodu musí byť krásna drenaz na cestu vody niekam....po výkope 😢Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
no ak to chcete riesit tak zasadne, dajte prec po… @shadowmilan stačilo zavesiť na steny fóliuOdpoveď na príspevok od jan45:
@shadowmilan stačilo zavesiť na steny fóliu @jan45 no ale ked tam zavesim foliu, a presakuje cez beton a pod spodna voda, nevytlaci mi foliu ? jedine asi natavit pasy ... neviem :)Odpoveď na príspevok od terry25:
Prosím vás, akú plastovú žumpu máte 1000% tesnú??… @terry25 spodná voda vám naplní žumpu..? Pri kopaní základov .. nič.. voda spodná..? Vrch žumpy ste hydroizolovali..?Odpoveď na príspevok od brapene:
@terry25 spodná voda vám naplní žumpu..? Pri kopa… Zatiaľ som nezistil, kade to presakuje. Ale nejaké vyjadrenie odborníkov je to, že spodná voda vyvinie tlak a tak ju vtlačí dnu. Vin však nevytecie, lebo ju nemá vo tlačiť. V podstate ide i tlakové priesaky. Fólia by nepomohla, lebo to môže ísť popri dekli, resp. zvrchu. Poliaci hodili dekel na lacnú, shitovu penu .....tu som orezal, zatrel lepidlom a potom celé natrel gumoasfaltom. Keď príde fekal a vytiahne, zapnem na mobile kameru a na tyčke nejakej s ním budem prechádzať vnútro žumpy, či niečo uvidím. @jan45. Ďakujem, idem do toho, napíšem. Bude ČOV, ktorú umiestnim pred žumpu a žumpu vyčistim na zber vody. Je to lacnejšie ako vykopať a dávať novú žumpu. ČOVka má 1,7x2mOdpoveď na príspevok od brapene:
@terry25 spodná voda vám naplní žumpu..? Pri kopa… @brapene pri kopani nič nepresakovalo...bolo leto. Jedine taký vlhký fľak vo výkope bol, no voda žiadna.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
no ak to chcete riesit tak zasadne, dajte prec po… @shadowmilan na to netreba dvíhať poklopOdpoveď na príspevok od terry25:
Prosím vás, akú plastovú žumpu máte 1000% tesnú??… @terry25 asai som Vám omylom poslal poštu, ale text platí