Odpoveď na príspevok od peterza:
Neviete ako otvoriť tento bazmek? Ani za pána Ján… @peterza Tesne pod vrchom (4 mm) je malá medzera. Tam pichneš skrutkovač a trochu zapáčiš. Ten istý postup z protiľahlej strany. A tak dookola, až tu zátku vyberieš...Odpoveď na príspevok od peterza:
Neviete ako otvoriť tento bazmek? Ani za pána Ján… @peterza .. správaj sa k tomu ako k štupľu.. je to zátka... žiaden závit. Minulú zimu som mal obdobný problém.. okolo som dal reťaz, posledne oká prevliekol cez tyč (metrická závitová) a mykol šikmo hore..Odpoveď na príspevok od peterza:
Neviete ako otvoriť tento bazmek? Ani za pána Ján… @peterza Úplne bežne sa stáva aj to, že vyskúšaš všetko možné (aj čo Ti radia tu vyššie) a záslepka nepovolí. Tá tesniaca guma, čo je dnuka sa jednoducho tak "zakusí" do (zostarnutého) PP materiálu, že nepustí to von. Urob s flexkou dieru, starú zatku vyrví - vysekaj von a za 2 € tam nasunieš novú. Majú ju v každom inštalaterskom obchode.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
To ťa nenapadlo, že vplyvom zimy sa materiály zmr… @prirodokochac to sa teda zmrstila aj zatka, tak kde je problem? :DOdpoveď na príspevok od peterza:
All Diky zajtra vyskúšam. 👍 @peterza Sú aj takéto s úchopmi . Ja mám takú 200mm na jednom čistiacom otvore. Neviem, či také robia aj menšie.Odpoveď na príspevok od gashtaan:
@prirodokochac to sa teda zmrstila aj zatka, tak … @gashtaan v tom, že zátka je plný kruh a rúra je obvodová plocha, ktorá sa zmršťuje viac. Môj názor je, že zohriatím a následným páčením by to išlo ľahšie, ako za studenaOdpoveď na príspevok od rudy1973:
Trošku povoliť a do medzery silikonovy sprej...a … @rudy1973 Mazivo hej, ale tak či onak, na čistace a podobné otvory nedávať gumičku