Odpoveď na príspevok od foox:
Ísť do toho, či nie? Oplatí sa viac ako žumpa? (k… @foox môžete teraz po rokch popísať svoje skúsenosti? Je to doba , keď s anáklady na MBČOV a KČOV vyrovnajú, odteraz by už na KČOV nenabiehali, netreba servis, meniť mebrány, odčerpávať kal.Odpoveď na príspevok od jan45:
@foox môžete teraz po rokch popísať svoje skúseno… @jan45 môžem, zatiaľ všetko funguje v pôvodnom stave, nebolo treba nič meniť. V prvom roku som volal technika z Aquatecu, taká záručná kontrola, prišiel na druhý deň, skonštatoval plnú funkčnosť, poradil ako na údržbu. Odvtedy raz za mesiac nakuknem, na jar a na jeseň vytiahnem kal do kompostu, dopustím vodu (dávam dažďovú), trvá to asi 30-45 min. Vodu z čističky zachytávam do bývalej žumpy a potom ju lejem do trávy, ďateliny, pod stromy, viem, že to nie je celkom OK, ale "zadržiavam vodu v krajine" v súlade s green dealom :-)) . Tráva rastie, ďatelina tiež, stromy si pochvaľujú, je mi proste tak nejako "ľúto" vyviezť za peniaze každé 3 mesiace 16m3 vody z potoka a potom zase za peniaze polievať vodou z vodovodu. Za mňa skoro bezúdržbová vec, kým do toho nebude strkať nos nejaký hlúpy úradník. Čistiace prostriedky sme nejako neobmedzovali, už dávno používame len tie čo sú testované na červených očkách bielych zajačikov a označené zeleným stromčekom. Predsa som do nej niečo investoval - vymenil som spínacie hodiny za originál Aquatec, lepšie, jednoduchšie sa nastavujú režimy vzduchovaniaOdpoveď na príspevok od foox:
@jan45 môžem, zatiaľ všetko funguje v pôvodnom st… @foox všetky tie úkony sú správne, ešte treba urobiť za zbernou nádržou drén aspoň 10 m aby voada v zime a na jar vlne vsakovala, ale ona si už asi cesty našla.Odpoveď na príspevok od foox:
@jan45 môžem, zatiaľ všetko funguje v pôvodnom st… @foox všetky tie úkony sú správne, ešte treba urobiť za zbernou nádržou drén aspoň 10 m aby voada v zime a na jar vlne vsakovala, ale ona si už asi cesty našla. Výsledky potrebujete 2 do roka, máte nejaké?Odpoveď na príspevok od jan45:
@foox všetky tie úkony sú správne, ešte treba uro… @jan45 nie, nemám žiadne výsledky, ja ich nepotrebujem, čo do čističky nedám, to tam proste nemôže byť, na vizuálnu kontrolu spoľahlivého čistenia vyžívam práve to polievanie rastlín. Nesťažujú sa a prosperujú. Úradníkov do toho neťahám, zbytočné papierovanie nemám rád. Keď polievam vodou z čističky, tak občas kecáme so susedom a ten ani netuší odkiaľ tá voda je - nepáchne, nie je zakalená, skoro ako dažďová.Odpoveď na príspevok od foox:
@jan45 nie, nemám žiadne výsledky, ja ich nepotre… @foox závidím ten životný otimizmus podložený nerešpektovaním okolia. Nie je to o Vás, je to len obraz jednoduchej spoločnosti, ktorá sa síce obzerá po lepšom , ale nechce pre to viac urobiť.Odpoveď na príspevok od jan45:
@foox závidím ten životný otimizmus podložený ner… @jan45 príliš jednoduché skonštatovanie od fundovaného odborníka, chýbajú vám tie papiere? Mne vôbec. Celé leto mám v strednej časti gubky (žerú komárie larvy), žijú a množia sa, až kým ich na jeseň nevyberie čerpadlo.