Odpoveď na príspevok od sora90:
dobry den, kupili sme starsi domcek, ktory ale zi… @sora90 ak ste blizko potoka zvazoval by somskor domovu ČOV alebo KČOV nakolko mate super recipient na vycistenu vodu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@sora90 ak ste blizko potoka zvazoval by somskor … @sousedekovci89 a ako sa to chova pri vysokej spodnej vode? nevynesie ju nad zem?Odpoveď na príspevok od mgx:
@sora90 obycajna betonova zumpa (slovenska-nie po… @mgx ano, taky bol plan. oslovil som dve slovenske firmy, obidve vozia zumpu na 10 metrovom kamione a ten sa ku mne proste nedostane, nedokaze sa vytocit.Odpoveď na príspevok od sora90:
@sousedekovci89 a ako sa to chova pri vysokej spo… @sora90 my sme ČOVku obbetńovali, dolu má 15cm platňu a ČOV je permanentne naplnená vodou. pri odkalení sa síce väčšina vytiahne ale hneď aj dopustí znovu vodou, takže nie je dlhšie prázdna.Odpoveď na príspevok od sora90:
dobry den, kupili sme starsi domcek, ktory ale zi… @sora90 Ak bude v plastovej žumpe hladina vždy vyššia ako hladina podzemnej vody, žiadne problémy nehrozia. Do vysokej podzemnej vody sa ale robia špeciálne nádrže, je to prakticky nádrž v nádrži (dvojplášťová) a medzipriestor sa vyleje betónom. Obbetónovanie jednoplášťovej nádrže nepomôže, tlaková voda si nájde mikrotrhlinky, dostane sa až ku nádrži a tam pôsobí tlakom ako by tam žiadny betón nebol.Odpoveď na príspevok od sora90:
@mgx ano, taky bol plan. oslovil som dve slovensk… @sora90 ja mam železnu zumpu, myslím ze 4mm plech, osadená 50cm pod úrovňou terénu. Je ľahšia na manipuláciu ako betónová a ťažšia ako plastová.