Odpoveď na príspevok od mikisk:
Dobry den, chcela som nastavit interierove dvere,… @mikisk Ktorá imbus skrutka? Tam sa imbusom moc nenastavuje. Dáš dole dvere a točíš tým závesom, čo je vo dverách, rukou, ani imbusový kľúč k tomu nepotrebuješ. Tá druhá časť je napevno v zárubni, tam nie je čím točiť. Alebo si točila niečím v zárubni? A vypadol ti ten celý záves zo zárubne? Odfoť, aká skrutka a odkiaľ ti vypadla. Aelbo máš takýto pánt a točila si s niektorou tou skrutkou, čo je na obrázku? S ktorou?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@mikisk Ktorá imbus skrutka? Tam sa imbusom moc n… @chrobak7 v obložkovej zárubni je zo strany, kde sa zatvárajú dvere, krytka a pod ňou je skrutka, ktorú keď povolíš, sa nastavuje vysunutie pántu od zárubne.... 2:50 https://youtu.be/2-EXxa3z0zI?si=E1ggM...Odpoveď na príspevok od mikisk:
Dobry den, chcela som nastavit interierove dvere,… @mikisk z druhej strany je plech, ktorý pritláča skrutkovaním červíka tú drážkovanu časť pántu, defacto fixuje pánt na mieste. Červík (skrutka) isto nieje väčšia ako závit v protikuse. Vypadnúť sama skrutka nemohla, musela si ju vyskrutkovať celú von, čo bolo samozrejme zbytočné (skrutku stačí povoliť o jeden závit a dá sa krásne pántom hýbať....) Pravdepodobne sa ten plech gravitaciou posunul smerom dole, takže rozobrat.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mikisk z druhej strany je plech, ktorý pritláča … @megdesign mas pravdu. Len ta skrutka sa uvolnila hned pri otoceni a uz nechytala - az potom som ju vybrala. Ten zavit som vyskusala tak, ze som do otvoru vlozila dlhsiu skrutku s rovnakym priemerom, ktora otvorom prejde bez toho, aby sa zachytila o zavit. Rozobranie zarubne pravdepodobne znamena kompletnu vymenu zarubne, vsak?Odpoveď na príspevok od mikisk:
@megdesign mas pravdu. Len ta skrutka sa uvolnila… @mikisk ak je to obložka a nieje lepena, tak by nemusela byť nutná výmena...Odpoveď na príspevok od mikisk:
@megdesign mas pravdu. Len ta skrutka sa uvolnila… @mikisk nie ze zavit je velky ale odpadla matica vnutri a ostala iba diera. Budes musiet zarubnu rozobrat. Z opacnej strany ako su dvere je oblozka a ta pokial nieje lepena pojde odstranit zarubnu vyrezat pant opravit a namontovat spat. Pokial by bola lepena skusit uvolnit zaklepnutim gumovym kladivom alebo aj kovovym cez nejaku dosticku smerom dnu lebo podaktori to lepia hore dole a v strede na body. Vela stastia.