Odpoveď na príspevok od jankohrasko4:
Zdravím, davam v panelaku nové obložky a dvere.… @jankohrasko4 .. neviem presne ako to je zo zhadzovaním tesnenia, no ak máš vo vode dvere, tak obložka vo vode nebude. Keď si bez tesnenia, sprav z plastelíny guľôčky a prilep ich na dvere každých 30 cm. Zavri a otvor, plastelína ti ukáže, kde máš najmenšiu medzeru medzi dverami a zarubnou. Tam vynechas tesnenie. S plastelinou zistíš šírku škáry kde má byt tesnenie aj šírku škáry, ako to nazvať.. ako si s dverami vo výške.. záleží na ktorú plôšky dverí ju nalepíš.Odpoveď na príspevok od zicher:
neviem, či netrepnem blbosť z dizajnového hľadisk… @zicher tesnenie na int. dverách slúži na to, aby pri zatváraní nebúchali. Ďalej slúži na to, keď sú už zatvorené a je prievan, môžu nepríjemne trieskať a to sústavne. Ak by nechal tesnenie vybraté, tak by vznikla neestetická fuga, lebo proste zárubňa je tak konštruovaná, aby tam tesnenie bolo. @jankohrasko4 na dialku je velmi tazko poradit. Skúsil by som sa pohrat s tesnením, nechat najprv jednu stranu a vyskúšať, potom druhú stranu a vyskúšať a tým zistíš, ktorá strana robí problém. Možno bude treba trošku obrúsiť aj protikus zámku, aby tak netlačilo na tesnenie.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@zicher tesnenie na int. dverách slúži na to, aby… @prirodokochac ano, tento problém som vyriešil drobnou filcovou podložkou na ráme dverí, aby neboli voľné a nebúchali pri zatváraní.. To máš pravdu. Ale samozrejme neviem, o akú medzeru sa jedná.. Ak by tam mala byť 5mm veľká medzera, tak to už je aj z estetického hľadiska nevkusné. Ale nejaké 2mm nie podľa mňa problém.Odpoveď na príspevok od zicher:
@prirodokochac ano, tento problém som vyriešil dr… @zicher Dávnejšie som vyrábal dvere a tá medzera bez tesnenia je 6mm a to už je viditeľne dosť