Dá sa spraviť zámok na posuvné dvere?

dali sme si skoro do celého domu posuvné dvere a nejak sme to nedomysleli :-( nemajú zámok .. na kúpelni a wc mi to dosť vadí.... dá sa zámok dorobiť?? máte stým niekto skúsenosť? ....dvere sa zasúvajú do púzdra...
Odpovedať
Profilova fotka
pokial viem, sice je to na sklenenych dverach, ale daju sa zamykat do zeme.... Na dvere sa da dole nad zem taky zamok, ktoremu sa ten zamykací zobáčik vysuva do zeme, taka tyčka... V zemi je zase dierka v takom kovovom puzdre, pri zárobni a ked sa dvere zavru, tak sa to tam zasunie a zacvakne a je to :) Neviem, ci to robia aj na drevene dvere, ale my to mame napr. v praci, kde su kancelarie a predelene takymi sklenenýmio ťažkymi posuvnymi dverami modernymi, tak som si vsimla, ze takto sa zamykaju :)
Odpovedať
Profilova fotka
zajtra tam pojdem, je to v inej budove, skusim to odfotit... su to taketo dvere a pisu, ze sa daju zamykat... http://domoglass.sk/posuvne_dvere.php podla mna sa musi aj drevne dat, akurat neviem ci nemate podlahove kurenie, to by mohol byt problem..a mozno ani nie... mozno by sa to dalo nainstalovat niekde dole s tym, ze by sa to zamykalo do zarubne akoby.... tazko vysvetlit
Odpovedať
no podlahovku máme :-| ... dakujem za link nejak to musím poriešiť lebo tá kúpelna mi vadí...
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna by sa to dalo, dole das ten system ale nie do zeme ale do zarubne.... len neviem, ci by sa to zmestilo, ze ci by sa potom dalli dvere uplne zasunut dnu ked chces mat otvorene,. neviem, kolko je tam vôla..lebo toto by bolo tak 1,5cm urcite, aj 2cm mozno....
Odpovedať
Profilova fotka
skus tam zavolat a opytat sa, ci nevedia poradit, lebo take robia evidentne.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ria03 tiez mame zasuvacky na kupelni bez zamku, za zamok pytali cca 100 eur a to sa nam zdalo dost. Zatial mi to vobec nevadi, ale na dolnu kupelku "verejnu" budeme urcite riesit uzamykanie. Na nasich dverach sa napr. uz ten zamok neda dodatocne spravit.
Odpovedať
no presne na našej to nejak prežijem ale na tej druhej a na wc druhom je to také nanič... 100e sa mi za to teda nechce vysoliť ale poriešiť bo nejak treba.. ma napadlo možno by tam išla dať taká tá guľa (taká guľatá "klučka") so zámkom?
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak dat tam zvnutra klasicku retiazku ??to by slo prinajhorsom... blbe?
Odpovedať
toto je original kovanie pre posuvne dvere. Stoji 12 E: http://www.mp-kovania.sk/obchod/kovan... . Zamyka sa do zarubne.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem fakt by som sa radsej spytala v predajni kde ste to kupili, alebo si zisti na nete niekoho kto poradi. Ja by som v ziadnom pripade nedovolila robit nejaky zasah svojpomocne, keby sme to po... tak by som sa zjasila, dali sme za ne 400 eur. Ale no ved co, aspon ti tam navsteva nebude dlho vysedavat ked budu v strese, ze niekto otvori :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@evikg to su super ceny, len ktovie ci sa to da spravit aj dodatocne ked su uz dvere urobene a osadene v interieri. My mame na tych nasich len tu muslu ovalnu ako je na tej stranke.
Odpovedať
@reka99 - to naozaj neviem. My to sice mame, ale robili nam to sucasne s dverami. Muslu vyrabali aj s tym zamkom aj bez neho (otvor v dverach bol potrebny uplne rovnaky) - my ale mame gulatu nie ovalnu muslu. Potom bolo treba v zarubni vyfrezovat orvor, kde sa pripevnil ten protikus. Podla mna sa to da urobit aj dodatocne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
no prinajhoršom tá retiazka to istí :-D dakujem za tie zámky skúsim to ukázať mm či by to tam šlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?