Asi najvacsou dilemou pri zariadovani bytu mame interierove dvere. Stale riesime, ci so sklom, ci plne? Akej farby, ci biele, ci tmave?
Nechceme to pokazit, lebo dvere nam interier pekne ukoncia, alebo totalne pokazia. Rada by som pocula vase nazory, popripade rady. Podlahy mame dub cardiff a nabytok wenge v kombinacii so slonovou kostou. Len dcera ma biely nabytok. Dakujem pekne za prispevky
inak, moja skusenost s nakupom dveri je taka, ze sme isli do studia kde maju dvere aj parkety, vedeli sme ake chceme dvere a k tomu sme nasli aj podlahu, pripadne sa da aj opacne, nazov to ma uplne iny, takze podla toho by som to na nete ani nenasla a fotky na nete aj skresluju a v skutocnosti to k sebe velmi pekne ladi
Ja sa tiež trápim s dilemou dvier..... podlahu do obyvacky by som chcela bledu - dub polarkovy ale dvere by sa mi hodili skôr wenge, lebo nábytok mám v odtieni wenge. Viete mi poradiť či podľaha a dvere by mali byť v jednom tóne alebo môže byť takýto kontrast?
@manilla pridavam sa k babam... ty nielenze ides davat rozne farby,ale aj rozne druhy dverí :-o :-o :-p to bude strasny chaos.... nerob to .. co ta k tomu vedie::?
Ak uz chces davat vaic druhov dveri - myslim, sklo a plne, tak davaj take, ktore su aspon príbuzne.... nie ze jedny maju zvislý pas skla a dalsie horizontalny, a dalsie maju plne okna..... ved to bude vyzerat divne... :-S
Da sa vybrať , aby dver k sebe pasovali.... ale tri druhy dverí do jedneho bytu ??? nie je to trochu moc?
@vivere a preco nie? take pekne sklenene zasuvacky do obyvacky urobia s interierom divy,ale na wecko by som ich asi nedala.
Ak je byt cleneny tak ze sa tie dvere "nebiju" kludne, v RD uplne v pohode.
na balkon napr. idu dvere/okno/ a ak ma niekto plastove a do kuchyne wenge dvere - to sa bije a riadne podla mna.pokial nemaju zaclony samozrejme. ale fakt ze do minibytu asi vela dveri nie, ale sklenene + biele. Fakt v interieri ako dala zakladatelka temy by "farebne" dvere uz boli moc. mala plocha,vela vzorov.
Dnes su aj byty s rozlohami 150 m2, mezonetove byty s velkymi terasami....ale to nieje tento pripad,ze. to je uz mimo temy.
3 druhy dveri - to je strasne prekombinovane :-| este ked to niekto doplni tmavou podlahou, fialovou stenou a umelym obkladom, to je hotova katastrofa....(nesnazim sa teraz nikoho urazit, to boli len priklady) ale to je presne o tom, ze ludia vidia nieco v telke alebo v casopise a snazia sa to napodobnit, pretoze teraz je "doba minimalizmu" ako spomenula @atlaska a naplacaju tam vsetko mozne.......osobne mi je minimalizmus velmi nesympaticky, posobi na mna sterilne, neutulne..
ale k veci, v interieri je tisic dalsich veci, ktore mozu byt dominantnym prvkom, preco by to mali byt prave dvere?
To preco tolko kombinovat?Tolko druhov dveri?4? To by som si nevedela predstavit :-) .Som rada, ked sa mi podari rozhodnut sa pre jednu konkretnu vec, a nie az nad tolkymi roznymi rozmyslat :-p
@katrin21 no vcera sme pobehali trosku BA, tak uz mame lepsi prehlad. Asi zvolime tie biele. Vraj to teraz doporucuju aj dizajneri svojim klientom.Nasli sme uz co sme hladali a dufam, ze ich kupime. Su troska drahsie, tak este musime pouvazovat, ale ja uz som konecne rozhodnuta. :-)
@manilla, tak ja som dopadla s dverami tiez nie najlepsie, mali sme vybratu podlahu a k nej sme vybrali dvere (Sapeli Teak), tie prave boli v akcii a kedze sme mali aj peniaze so sebou tak sme ich zaplatili. lenze kym sme sa vybrali objdenat a zaplatit podlahu tak sme zistili ze uz sa nami zvoleny dekor nerobi (skoda ze nam to predajca nepovedal tyzden predtym ze dodavka toho dekoru konci)... no tak sme mali dvere ako prvu vec do domu... podlahu som potom ladila horko -tazko, volila som cestu bledsieho odtiena ako dvere ale zaroven roznofarebnosti (queensland akazie, kuk album) aby som pripadne mohla ist do svetleho nabytku a casom tie nestastne dvere vymenit... alebo si ich nechat a ist do tmaveho nabytku pricom steny a podlaha presvetlia priestor... tak som zvedava na final, podlaha zatial v jednej izbe polozena, dvere zatial odlozene:-), v zasade ale taketo kompromisy nemusim lebo to je potom taky ''mackopes"
Kto mate biele laminatove dvere, aky mate povrch? Ukazovali nam biele hladke, biele premium a biele gravir. Tak uz mame aspon jasno, ze to budu biele. Len sa este rozhodnut ake lamino. =-)
@manilla aj podlahu uz mate objednanu? keby si aspon tu vedela vybrat jednotnu? na mna osobne by tolko roznych tvarov a dekorov posobilo strasne chaoticky a necitila by som sa tam dobre. ak to vam vyhovuje, je to v poriadku ;-)
raz som videla byt, kuchyna akoze vidiecka, potravinova skrina akoby starozitna, okolo linky dlazba, hned pokracovala laminatova podlaha, este v podstate v kuchyni zacinal dalsi druh laminatky do chodby, v detskej izbe spalickova laminatka, v obyvacke dalsi druh a v spalni piaty druh (!) laminatovej podlahy. v spalni velka satnikova skrina moderna, vedla akoze starozitna komoda z rovnakej serie ako ta skrina v kuchyni. podotykam farby nabytku rozdielne. a k tomu neviem ake dvere, lebo zo soku z piatich podlah som si to nestihla vsimnut :-)
chcela som tym povedat, ze s druhmi podlah to netreba prehanat a hlavne tie dvere nech ladia s tymi podlahami.
@manilla pozerala som tvoj album, 3 rozne dvere v 2 farbach a 2 rozne klucky. do toho 2 odtiene podlah. kedze dvere zmenit nemozete, tak by som dala aspon to co sa da, jednotne - klucky a podlahy ;-)
Ahojte!mamu takuto pasikavu podlahu.na chodbach.aka farba dveri by sa hodila.Mame vybrate Arte 40
http://www.rmdoor.sk/produkty/interie...
my sme rozmyslali orech satyna,orech tmavy a mahagon tmavy
@to.beruska ja som za svetlejší odtien z podlahy..čiže orech svetlý alebo dub tažko takto zo vzorky..ale zasa to sa neda tak jednoznačne povedat..zavisi to aj od nabytku.. a pod.. tmave by som asi nedala..neviem ani či ide o dom či byt..ak dom so spojenou obyvkou tak dalši faktor kuchyna atd atd..tažko povedat..ale som skor za svetle ako tmave...