Videovrátnik s wifi

Prosím hľadám recenzie na videovrátnika. Zúžila som výber na týchto 3. Máte skúsenosti s nejakým z nich pripadne tip na iného. Chcem aby bol s WIFI ale k bráne mám potiahnutý aj kábel. Ďakujem za každý postreh
Odpovedať
@nelly041 Treba si zodpovedať otázku: Prečo chceš aby mal Wifi? Čo konkrétne od toho očakávaš?
Odpovedať
@chrobak7 wifi chcem kvoli tomu že sme často mimo domu a chcem vedieť kto mi zvoní aj ked som na cestach
Odpovedať
@nelly041 ale to predsa nesuvisi ci je to wifi alebo nie. Wifi len znamena ze medzi brankou a vnutornou jednotkou to pojde vzduchom - cize mozne problemy
Odpovedať
@jamur ale bez wifi predsa neviem komunikovať s niekym kto stoji pri zvonceku na dialku alebo sa mylim
Odpovedať
@nelly041 na internet sa pripája vnútorná jednotka, ktorá je niečo ako riadiace centrum a vonkajšia sa spája s vnútornou (to je lepšie ak sa prepojí cez kábel). Treba akurát pozrieť či sa vnútorná jednotka pripája bezdrôtovo na domácu sieť alebo tiež cez kábel. Kábel je lepší, len ho treba mať nachystaný. A teda poznám viacerých čo majú Legrand, ale nie práve tento typ a je to ok. Ale neviem odporučiť ktorý z uvedených je najlepší čo sa týka používateľského komfortu a spoľahlivosti.
Odpovedať
@nelly041 Neviem aký máš natiahnutý kábel medzi bránkou a centrálnou jednotkou. Ja nemám správny kábel, tak som si teraz zrovna dával tento https://www.kamery-hikvision-sk.sk/ka... Na komunikáciu stačia dva vodiče. Centrálna jednotka sa napojí na wifi a je to. Pekne sa viem na diaľku pripojiť na to, a ked niekto zvoní vie mi to zvoniť aj na mobile a viem snim komunikovať cez mobil. A aj na dialku viem ovládať bránu. Táto značka je fajn aj kvôli tomu že ked by si si dal kamery, tak vieš vrátnika pridať do NVR.. Jedine som čakal trochu jendoduchšiu konfiguráciu, resp. trvalo mi dlho kým som to nastavil, nejak sa mi tam bili IP. Ale funguje na parádu.
Odpovedať
@nelly041 Mam tento videovratnik https://www.emos.sk/sada-videovratnik... Vonkajsia jednotka je prepojena s vnutornou jednotkou LAN kablom. Vnutorna jednotka je cez wifi pripojena do domacej sieti. Na branke mam elektro zamok, ktorym viem odomknut branku z vnutornej jednotky. Cez aplikaciu v mobile sa da pripojit na jednotku a vidiet obraz a zvuk v apke + otvorit zamok na branke.
Odpovedať
@kajo873 ahoj. Znamena to, ze ked mam kameru na vchod a niekto zazvoni tak ukaze na displeji doma obraz z kamery? Este jedna otazka: vnutry mam eternetovy privod a prepojenie eternetom na stenu kde by mal byt zvoncek. Je to ok?
Odpovedať
@lubomird Neviem či som ťa správne pochopil s tou kamerou. Ale vonkajšia jendotka má svoju kameru a tú vidíš na vnútornej jendnotke. Ešte nemám ďalšie kamery tak neviem, ale vo vnútornej jednotke sa dajú pridať ďalšie kamery (asi po ethernete, domácej LAN sieti keď to bude v NVR pripojené) dá sa vybrať či chceš pozerať vrátnika alebo potom kamery. Vonkajšia aj vnútorná jednotka má svoju IP adresu, taktiež kamery budú mať IP adresy, a vieš tam vyhľadávať v sieti IP adresy. Keď máš v mobile apku od hikvision, tak tam si vieš pridať vrátnika aj kamery. Ja mám teda zatiaľ len vrátnika ale viem cez apku vstúpiť do vrátnika a online sledovať video a tiež viem aktivovať hlas a aj rozprávať cez to. A potom keď niekto zvoní, tak ti to zvoní aj na mobile a vieš to prijať a rozprávať, prípadne vieš aj cez mobil otvoriť bránku, garážovú bránu.. Tento konkrétny model má pripojenie len dvojvodičom, takže stačia ti dva vodiče, keď máš lan kábel medzi vonkajšou a vnútornou jendotkou tak to stačí. Vnútorná jednotka nemá pripojenie do siete cez kábel, len WiFi. ALe sú verzie mám dojem aj s káblom. Ale ja som musel dať túto verziu, lebo pôvodný vrátnik mal spínacie kontakty na ovládanie na vnútornej jednotke. Tento má všetky kontakty na vonkajšej jednotke. Tak po jednom LAN kábli mi funguje komunikácia a zároveň posielam späť ku vnútornej jednotke ovládanie, kde mám privedené ovládanie garážovej brány, ... Mám zle pripravenú kabeláž.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre videovrátninky a interkomy máme najlepšie skúsenosti so značkou Akuvox. https://www.smartintercom.sk/rodinne-... Samozrejmosťou je komunikácia na diaľku odkiaľkovek (čiže aj keď nie ste doma), odomknutie bráničky odkiaľkoľvek, rôzne prístupy (PIN kód, QR kód, RFID čítačka kariet a príveskov, Face ID, mobilná aplikácia...). Monitor vo vnútri domu môžete okrem komunikácie s vonkajšou jednotkou integrovať so smarthome, kamerovým systémom, bezpečnostným a inými aplikáciami. Ak ste samoinštalatér vybrané produkty vám odošleme nakonfigurované aj so schémou pripojenia. Radi vám poradíme napíšte na mail info@smartcomfort.sk.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme doma sadu Hikvision (obr.3) a sme spokojní. Máme verziu s vonkajšou i vnútornou jednotkou s LAN aj WIFI, ale mali sme nachystaný kábel pri obidvoch,takže sme nemuseli využiť WIFI. Všetko je pripojené do routra a tým pádom aj pripojenie na internet dáva možnosť prijímania hovorov cez aplikáciu Hik-connect mobilnom telefóne. Samozrejmosťou je aj uloženie snímky pri stlačení tlačidla a aj možnosť použiť stream z kamery a pod.
Odpovedať
@nelly041 určite hikvision má najlepší pomer cena výkon, ale pozor on je prepojený káblom. Do internetu je cez wifi resp. kábel pripojená centrála. Prepojenie vonkajšej a vnútornej jednotky je cez kábel. Môže byť aj dvojzilovy cez tzv. distributer alebo klasické PoE, alebo Ethernet plus osobitne napájanie. Možnosti je viacero 🙂.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Za me taky hikvision, navic ma system i pro dvojlinku takze je mozny pouzit temer libovolny kabel… navic se da nakombinovat kamera, klavesnice, RFID. Klavesnici a RFID se da pak odemykat branka… kamera ma rybi oko a pri zazvoneni se da nastavit ze udela foto nebo i video (ulozi xyz sekund pred a xyz po).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Dobrý deň prajem. Mám legrand easy kit wifi a problém je v tom ze keď cez oko chcem pozrieť či niekto nestojí pred bránou tak mi nefunguje kamera. Funguje len keď niekto zazvoní. Neviete prosím kde môže byť problém? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?