Pohybový senzor vs Klimatizácia

Riešime novostavbu a vychádza nám senzor pohybu pre Alarm blízko lokálnej jednotky klimatizácie. Ako to vyriešiť? Dať senzor nad klímu, pod klímu alebo ho posunúť niekde inde? Ako ho necháme v blízkosti klímy, vznikne nejaký problém?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cloockie25:

Riešime novostavbu a vychádza nám senzor pohybu p…
@cloockie25 Klimu nad dvere ste vymysleli sami? PIRku je jedno, ci je nad, pod alebo vedla klimy.
Odpovedať
Áno pozíciu klímy sme si volili sami. Je tam nejaký problém nevieme? Je lepšie posunúť klímu smerom hore a dať senzor pod ňu alebo naopak?
Odpovedať

Áno pozíciu klímy sme si volili sami. Je tam neja…
@cloockie25 Musi byt nad nou dodrzany priestor volny, urcuje vyrobca v navode. Senzor by som dal nad nu. Klimu by som nedaval nad dvere, je to neprijemne pre osoby, co cez tie dvere chodia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@cloockie25 Musi byt nad nou dodrzany priestor vo…
@kejsix Ale no. Máme klimu nad dverami do kanclíku a každý kto prejde cez dvere a ofúkne ho klíma povia "Jak fajne chladno tu máte". Každý. Jeden jediný človek sa nesťažoval.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@kejsix Ale no. Máme klimu nad dverami do kanclí…
@toky1 Nemôže byť to PIR čidlo náchylné napríklad na spustenie klimatizácie/kúrenia? Že by boli falošné alarmy?
Odpovedať

@cloockie25 neviem či nebude moc schované, keď bude nad tou jednotkou. Skôr vedľa to dať, nech to nie je úplne zakryté. Alebo v inom rohu izby.
Odpovedať
Podľa presných technických parametrov to vyzerá, že takto by sa to mohlo zmestiť a mohlo by to fungovať. Či sa to podarí aj takto osadiť je už druhá vec. PS: pozícia nad dverami nám vyhovuje, pretože vieme chladiť stenu oproti, kde je okno, čiže najteplejší objekt v miestnosti a nefúka takto klíma na posteľ. PS: Dúfam že nebude vadiť chlad z klímy tomu senzoru.
Odpovedať
@cloockie25 dejte kombinovane cidlo s PIR + MW. Nevim jak AC ja byl varovan ze teoreticky kamna to muzou spustit (teply vzduch + nejaky proudeni)...
Odpovedať

@cloockie25 Čo tak nainštalovať stropný PIR detektor? s 360 stupňovým pokrytím, s pokročilejším vyhodnocovaním falošných poplachov, alebo s možnosťou prípadného zníženia citlivosti detekcie. @raziel628 áno jedná sa o prúdenie teplého vzduchu (typicky napr. záclony nad radiátormi). kombinácia PIR + MW má spravidla väčšie rozmery (snímač je vyšší). Aj keď už skoro všetci výrobcovia tvrdia, že majú teplotnú kompenzáciu aj pri lacných PIR detektoroch (cca. 18-20,- euro/ks)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@cloockie25 Čo tak nainštalovať stropný PIR dete…
@marelektro jojo jak pisete kombinovany detektor je trochu vyssi(3-4cm) ale stale se daji sehnat relativne elegantni cidla napr JA-122PW a umistit do rohu... ty stropni jsem videl vzdy dost ohyzdne...
Odpovedať
Dolezite je sa zamerat aby PIR senzoru neprekazala klimatizacia z hladiska dosahu. Osobne bych v dnesnej dobe PIR senzor nainstaloval az ked budete byvat a volil wireless technologiu na baterie. Ja pouzivam Aqara cez zigbee protocol cca 10,-e/ks, vydrzi cca 2-3roky (funkcie: motion detect, intenzitu osvetlenia)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?