Odpoveď na príspevok od cloockie25:
Riešime novostavbu a vychádza nám senzor pohybu p… @cloockie25 Klimu nad dvere ste vymysleli sami? PIRku je jedno, ci je nad, pod alebo vedla klimy.Odpoveď na príspevok od cloockie25:
Áno pozíciu klímy sme si volili sami. Je tam neja… @cloockie25 Musi byt nad nou dodrzany priestor volny, urcuje vyrobca v navode. Senzor by som dal nad nu. Klimu by som nedaval nad dvere, je to neprijemne pre osoby, co cez tie dvere chodia.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@cloockie25 Musi byt nad nou dodrzany priestor vo… @kejsix Ale no. Máme klimu nad dverami do kanclíku a každý kto prejde cez dvere a ofúkne ho klíma povia "Jak fajne chladno tu máte". Každý. Jeden jediný človek sa nesťažoval.Odpoveď na príspevok od toky1:
@kejsix Ale no. Máme klimu nad dverami do kanclí… @toky1 Nemôže byť to PIR čidlo náchylné napríklad na spustenie klimatizácie/kúrenia? Že by boli falošné alarmy?Odpoveď na príspevok od cloockie25:
Riešime novostavbu a vychádza nám senzor pohybu p… @cloockie25 neviem či nebude moc schované, keď bude nad tou jednotkou. Skôr vedľa to dať, nech to nie je úplne zakryté. Alebo v inom rohu izby.Odpoveď na príspevok od cloockie25:
Riešime novostavbu a vychádza nám senzor pohybu p… @cloockie25 Čo tak nainštalovať stropný PIR detektor? s 360 stupňovým pokrytím, s pokročilejším vyhodnocovaním falošných poplachov, alebo s možnosťou prípadného zníženia citlivosti detekcie. @raziel628 áno jedná sa o prúdenie teplého vzduchu (typicky napr. záclony nad radiátormi). kombinácia PIR + MW má spravidla väčšie rozmery (snímač je vyšší). Aj keď už skoro všetci výrobcovia tvrdia, že majú teplotnú kompenzáciu aj pri lacných PIR detektoroch (cca. 18-20,- euro/ks)Odpoveď na príspevok od marelektro:
@cloockie25 Čo tak nainštalovať stropný PIR dete… @marelektro jojo jak pisete kombinovany detektor je trochu vyssi(3-4cm) ale stale se daji sehnat relativne elegantni cidla napr JA-122PW a umistit do rohu... ty stropni jsem videl vzdy dost ohyzdne...